Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 2 mondial, a dezvăluit, miercuri, cu ocazia turneului de la Indian Wells, că nu se vede jucând până la vârsta de 37 de ani, informează AFP, conform Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Probabil nu, în orice caz nu în acest moment", a răspuns jucătorul spaniol unui ziarist care l-a întrebat dacă va juca în continuare în circuitul ATP la 37, 38 sau 39 de ani.

"Dar dacă mi se punea această întrebare când aveam 26 sau 25 de ani, eu aş fi răspuns că nu aş vrea să joc decât până la 33 de ani", vârsta actuală, a mai spus Nadal.

"Deci, nu ştim niciodată", a insistat Nadal, învingătorul sârbului Filip Krajinovic în optimile de finală, cu 6-3, 6-4.

Mai mulţi jucători aflaţi încă în cursă la Indian Wells au trecut deja de 35 de ani, cum este marele rival al lui Nadal, elveţianul Roger Federer (37 ani), croatul Ivo Karlovic (40 ani) sau, la feminin, americanca Venus Williams (38 ani).

Conform lui Nadal, regele incontestabil al zgurei, această incredibilă longevitate se explică prin trei factori.

"Primul, trebuie să fii pasionat de ce faci. Al doilea, trebuie să ai grijă de corpul tău pentru a evita accidentările şi în fine, trebuie să continui să fii competitiv pentru a te simţi capabil să câştigi. Iar acest lucru este cel mai important", a adăugat Nadal.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Indian Wells: Roger Federer, în sferturi - La un meci distanță de un posibil FEDAL