Petra Kvitova și Caroline Wozniacki se alătura favoritelor care au părăsit competiția de la Indian Wells. Printre jucătoarele care merg mai departe se numără Naomi Osaka (a învins-o pe Kristina Mladenovic, care trecuse de ea în ultimul meci, la Dubai), Angelique Kerber, Aryna Sabalenka, Karolina Pliskova sau Venus Williams.

HotNews.roFoto: Hotnews

Experimentata Venus Williams (36 WTA) a trecut de favorita numărul 3, Petra Kvitova, după un meci intens de două ore și 26 de minute. Condusă cu un set (6-4) și două break-uri (3-0), Venus a revenit incredibil, a câștigat setul secund cu 7-5 și s-a impus în decisiv (a fost din nou condusă cu break, 4-3) cu 6-4. Williams nu a reușit vreun as în această partidă (față de 10 ai Petrei, care a avut și 10 duble greșeli), însă a fost foarte consistentă în schimburile prelungite.

Cele 38 de lovituri direct câștigătoare (spre deosebire de 15) nu au fost suficiente pentru Kvitvoa, care a făcut și 56 de erori neforțate (25 de partea americancei). Cele două au disputat șapte meciuri până în prezent, toate decise în trei seturi. În turul următor, Venus o va întâlni pe Christina McHale (6-4, 3-6, 6-4 vs Anastasia Pavlyuchenkova).

"Nu e ideal să fii condusă cu două break-uri în fața unei jucătoare de serviciu, mai ales uneia de mână stângă. Dar partea bună este că fiind în meciuri, pur și simplu... mare parte stă doar în a fi în moment", a declarat Venus după meci.

Într-o altă partidă, Caroline Wozniacki a pierdut în trei seturi, scor 7-5, 2-6, 7-5 în fața rusoaicei Ekaterina Alexandrova (59 WTA) și continuă să piardă puncte în clasamentul WTA. Aflată la doar a doua victorie în fața unei jucătoare din Top 20, Alexandrova fusese învinsă de daneză în primele două confruntări directe.

Cu un joc mult mai agresiv decât al adversarei (44 de lovituri direct câștigătoare, 53 de erori neforțate), Alexandrova a obținut a doua victorie consecutivă în trei seturi la prima ei prezență pe tabloul unui turneu de categorie Premier Mandatory. Jucătoarea în vârstă de 24 de ani o va întâlni în turul următor pe Belinda Bencic (campioană la Dubai), care a trecut de Alison van Uytvanck, scor 6-4, 6-1, și a ajuns la nouă victorii consecutive.

Naomi Osaka, campioană en-titre și principală favorită, și-a luat revanșa în fața franțuzoaicei Kristina Mladenovic, scor 6-3, 6-4 și s-a calificat în turul al treilea, unde o va întâlni pe Danielle Rose Collins (6-4, 6-1 vs Kirsten Flipkens). Naomi a fost învinsă de Mladenovic la primul său meci în calitate de lider mondial, cu două săptămâni în urmă, la Dubai. Cu un joc agresiv la retur, Osaka a câștigat partida după o oră și 20 de minute.

Un meci dificil a avut Karolina Pliskova. Favorita numărul 5 a pierdut primul set în fața japonezei Misaki Doi (venită din calificări, 121 WTA), scor 7-6(4), însă a făcut două seturi mult mai bune și s-a impus cu un dublu 6-1. Cehoaica conduce cu 5-2 în confruntările directe. În turul următor, aceasta se va întâlni cu belgianca Ysaline Bonaventure (144 WTA), care a eliminat-o pe Donna Vekic (26 WTA), tot după un meci de trei seturi: 1-6, 7-6(5), 6-4.

În turul al treilea s-au calificat și jucătoare precum Anastasija Sevastova, Julia Goerges, Aryna Sabalenka sau Angelique Kerber.

Rezultatele înregistrate:

Angelique Kerber (Germania) vs Yulia Putintseva (Kazakhstan) 6-0, 6-2

Aryna Sabalenka (Belarus) vs Ajla Tomljanovic (Australia) 6-3, 4-6, 6-0

Natalia Vikhlyantseva (Rusia) vs Carla Suarez Navarro (Spania) 6-2, 6-0

Ysaline Bonaventure (Belgia) vs Donna Vekic (Croația) 1-6, 7-6(5), 6-4

Mona Bartel (Germania) vs Madison Keys (SUA) 3-6, 6-1, 7-5

Lesia Tsurenko (Ucraina) vs Jessica Pegula (SUA) 3-6, 7-5, 6-4

Anett Kontaveit (Estonia) vs Monica Puig (Puerto Rico) 6-3, 7-6(4)

Anastasija Sevastova (Letonia) vs Madison Brengle (SUA) 6-3, 6-4

Venus Williams (SUA) vs Petra Kvitova (Cehia) 4-6, 7-5, 6-4

Christina McHale (SUA) vs Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia) 6-4, 3-6, 6-4

Karolina Pliskova (Cehia) vs Misaki Doi (Japonia) (4)6-7, 6-1, 6-1

Rose Danielle Collins (SUA) vs Kirsten Flipkens (Belgia) 6-4, 6-1

Belinda Bencic (Elveția) vs Alison Van Uytvanck (Belgia) 6-4, 6-1

Julia Goerges (Germania) vs Kaia Kanepi (Estonia) 6-3, 2-6, 6-3

Ekaterina Alexandrova (Rusia) vs Caroline Wozniacki (Danemarca) 7-5, 2-6, 7-5

Naomi Osaka (Japonia) vs Kristina Mladenovic (Franța) 6-3, 6-4