Bianca Andreescu (60 WTA), jucătoarea canadiană de origine română, obține victorii pe bandă rulantă și pare de neoprit în actualul sezon din tenisul feminin. Are doar trei înfrângeri în 25 de partide disputate de la începutul sezonului, a jucat finala la Auckland și a câștigat turneul de la Newport Beach (125K Series). În vârstă de 18 ani, Bianca își dorește să fie o sursă de inspirație pentru ceilalți, se vede câștigând cel puțin un turneu de Grand Slam și chiar scriind istorie în tenis.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Anul trecut am participat la o serie de turnee ITF și acum cred că sunt cu normă întreagă în circuitul WTA, ceea ce este foarte frumos. Este un vis devenit realitate. Cred că este diferit pentru că eu nu sunt obișnuită și încă nu am atât de multă experiență ca majoritatea jucătoarelor, dar încep să o câștig.

Am jucat deja la toate turneele de Grand Slam, doar la Indian Wells și Miami nu am jucat. Nici la Acapulco nu jucasem. Este un vis devenit realitate, să fiu în măsură să stau la cele mai bune hoteluri, să fiu capabilă să joc la cele mai bune turnee împotriva unor jucătoare de top", a declarat Bianca Andreescu, potrivit WTA.

Andreescu, mulțumită de nivelul său fizic

"Cred că este foarte important din punct de vedere mental și fizic să reușesti să rămâi în raliurile lungi, pentru că acum în circuit jucătoarele sunt pregătite fizic mai bine ca niciodată.

De asemenea, să fii pregătit din punct de vedere mental să reziști în meciurile lungi cred că reprezintă cheia spre victorie și cred că am lucrat mult la acest aspect. Cu siguranță am făcut îmbunătățiri, dar vreau și mai mult. Eu sunt o jucătoare destul de agresivă, așa că lucrez mult la serviciu și la retur, pentru a prelua controlul încă de la început", a spus jucătoarea din Canada.

Andreescu se bucură de susținerea fanilor români

"Românii sunt peste tot. Categoric sunt iubită de presa din România, ceea ce este plăcut. Este plăcut să ai fani şi din Canada şi din România", a spus Bianca Andreescu.

Ce spune despre Simona Halep și despre obiectivele sale

"Ea este din România şi eu sunt româncă. Când a câştigat French Open, a fost foarte emoţionant, în special pentru România, deoarece noi suntem foarte pătimaşi. Este o jucătoare incredibilă. A realizat atât de multe. Şi o cunosc, nu foarte bine, dar am vorbit cu ea de multe ori şi este cu picioarele pe pământ şi o persoană foarte bună. Respect asta şi felul ei de a fi.

Acesta este unul dintre obiectivele mele, să inspir. După Auckland, am primit multe mesaje de genul: M-am apucat de tenis datorită ţie. Ceea ce este incredibil. Este o motivaţie pentru mine. Mă văd câştigând un Grand Slam, poate chiar mai multe, şi scriind istorie", a spus jucatoarea în vârstă de 18 ani.

Ce sfat a primit Bianca de la Simona Halep

"Am discutat cu Bianca acum câţiva ani, în Canada, când ne-am antrenat împreună o dată. I-am spus că trebuie să nu mai joace la junioare. Voia să joace mai mult, dar i-am spus că este pregătită să ridice nivelul. Şi după cum se vede, se descurcă minunat. Cred că aleargă foarte bine, loveşte mingea puternic şi este o luptătoare. Sunt convinsă că poate creşte mult şi curând va urca în clasament", a spus Halep, potrivit WTA.

Bianca Andreescu s-a născut în Mississauga (Ontario) şi a început tenisul la vârsta de șapte ani, în România, de unde sunt părinţii ei. Când familia sa s-a întors în Canada, Andreescu a continuat tenisul cu sprijinul Federației de Tenis de acolo.

În 2014, Andreescu a câștigat prestigiosul titlu Les Petit As, când avea 14 ani. De asemenea, a cucerit două titluri consecutive la Orange Bowl, la vârsta de 14 și 15 ani. Apoi, în 2017, Bianca a devenit prima jucătoare născută în anii 2000 care obținea o victorie împotriva unei adversare din Top 20 WTA, învingând-o pe Kristina Mladenovic, la City Open.

Bianca Andreescu în acest sezon: 22 victorii și 3 înfrângeri

Bianca Andreescu are un start excelent de sezon, înregistrând până în acest moment 22 de victorii, dintre care două în FedCup. Jucătoarea de origine română a disputat finala la Auckland (a fost învinsă de Julia Goerges, scor 2-6, 7-5, 6-1), a ajuns pe taboul principal de la Australian Open, după trei victorii în calificări, și s-a oprit în turul al doilea (a fost învinsă de Anastasija Sveastova, scor 6-3, 3-6, 6-2).

Apoi, Andreescu a câștigat turneul de la Newport Beach, de categorie "125K Series" (0-6, 6-4, 6-2 cu Jessica Pegula) și a obținut și două victorii pentru Canada în întâlnirea cu Olanda din FedCup. A urmat turneul de la Acapulco, unde s-a oprit în semifinale, fiind învinsă de Sofia Kenin, după o serie de 10 victorii consecutive.

Bianca evoluează în această perioadă la Indian Wells, turneu de categorie Premier Mandatory. În primul tur, a eliminat-o din competiției pe Irina-Camelia Begu (70 WTA), scor 6-7 (3), 6-3, 6-3. În runda a doua, Andreescu o va întâlni pe Dominika Cibulkova (Slovacia, 35 WTA), cap de serie 32.