Simona Halep a plecat, sâmbătă dimineață, în SUA, acolo unde va participa în perioada următoare la Indian Wells și Miami Open, turnee de categorie Premier Mandatory. Numărul doi WTA nu şi-a fixat un obiectiv clar pentru cele două competiții, însă a precizat că prioritar în acest an este trofeul FedCup.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pe primul loc anul acesta este trofeul de Fed Cup, sper să avem puterea să câştigăm", a spus Simona Halep, care s-a impus în ambele meciuri de simplu în confruntarea cu Cehia din sferturi. România va juca în semfinale cu echipa Franței, în perioada 20-21 aprilie.

"M-am gândit la duelul cu Franţa de când am câştigat meciul de la Ostrava, o să fie un meci dificil. Dar toate jucătoarele suntem acolo, în top, şi niciun meci nu este uşor. Eu cred că echipa noastră este puternică şi avem şansa să câştigăm", a precizat jucatoarea din Constanța.

Despre turneele Indian Wells si Miami Open

"Este o atmosferă plăcută de fiecare dată la aceste două turnee, încerc să iau energia pozitivă din orice moment şi încerc să câştig fiecare meci pe care îl joc. Dar, repet, este o deplasare dificilă, toate meciurile vor fi grele. E greu să mă gândesc la titlu în momentul acesta. Vreau să mă bucur de fiecare moment pe teren şi după vom vedea", a declarat Simona Halep.

Ce a spus despre numirea unui nou antrenor

"În momentul de față, nu se mai pune problema antrenorului. O să văd ce o să fac săptămâna viitoare sau zilele următoare. Nu este nimic concret, nimic clar, o să văd de la zi la zi cum merg treburile și ce decizii voi lua", a spus Simona Halep, conform Digi Sport.

Programul Simonei Halep în luna martie:

6-17 martie: Indian Wells

19-30 martie: Miami Open

La ediția de anul trecut de la Indian Wells, Halep a fost eliminată în semifinale de Naomi Osaka, cea care avea să câștige turneul. A fost 6-3, 6-0 pentru niponă. La Miami, românca s-a oprit anul trecut în turul al treilea, fiind învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska (retrasă între timp din activitate), scor 3-6, 6-2, 6-3.

Simona Halep a câștigat turneul de la Indian Wells în 2015, în timp ce la Miami a reușit cea mai bună performanță tot în același an, când a ajuns până în semifinale.