Tenismenul argentinian Juan Martin del Potro, locul 4 ATP, a declarat forfait pentru turneul de 1.000 de puncte de la Indian Wells (7-17 martie), competiţie la care este deţinătorul trofeului, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Del Potro a precizat că trebuie să urmeze un nou tratament pentru genunchiul drept la care are probleme.

"După ce am jucat la Delary Beach, am consultat mai mulţi specialişti şi am decis că trebuie să urmez un tratament regenerativ la genunchi. Din nefericire, mai trebui să aştept câteva zile până să imi reiau antrenamentele", a declarat jucătorul, care speră să revină în competiţii la Miami.

Del Potro a jucat, la 19 februarie, primul lui meci din 2019, reuşind să-l învingă, cu scorul de 6-3, 7-5, pe japonezul Yoshihito Nishioka, locul 72 ATP, în primul tur al competiţiei de 250 de puncte de la Delray Beach. El a mai câştigat un meci şi a ajuns până în sferuri, fază în care a pierdut, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-7 (5), în faţa americanului Mackenzie McDonald, locul 84 ATP.

După aceast competiţie, numărul 4 mondial a decis să nu participe la turneul de 500 de puncte de la Acapulco, la care este de asemenea deţinătorul trofeului şi care se dispută în această săptămână.

Del Potro nu a mai jucat de la 11 octombrie 2018, când a suferit o fractură de rotulă dreaptă în meciul cu croatul Borna Coric de la Shanghai.

El a ratat prezenţa la turneul de 1.000 de puncte de la Paris, la Turneul Campionilor, ambele de anul trecut, şi la Australian Open, ediţia 2019.

Del Potro, 30 de ani, reuşise în 2018 să revină în prim-planul tenisului mondial, după ce o altă problemă de sănătate, la încheietura mâinii, l-a scos din circuit de două ori, în 2010 şi în 2014-2015. Argentinianul a suferit trei operaţii la încheietura mâinii stângi şi una la dreapta.