Echipa formată din Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-a calificat, miercuri, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Dubai. Cei doi au trecut, după un meci de o oră și 38 de minute, de perechea Nikoloz Basilashvili/Matthew Ebden (Georgia/Australia), scor 5-7, 7-6(3), 10-3.

Horia Tecau si Jean Julien RojerFoto: atpworldtour.com

În penultimul act al competiției, Horia și Jean-Julien se vor confrunta cu echipa favorită numărul 4, Rajeev Ram/Joe Salisbury (SUA/Marea Britanie), care a trecut de perechea Leander Paes/Benoit Paire (India/Franța), scor 6-1, 6-3.

Cele două cupluri s-au întâlnit și la Rotterdam (în semifinale), la jumătatea lunii februarie, iar echipa româno-olandeză s-a impus cu 3-6, 6-2, 10-7.

Tecău și Rojer și-au asigurat un premiu de 43.600 de dolari și 180 de puncte în clasamentul ATP de dublu.

Tecău și Rojer au câștigat ultimele două ediții ale competiției de la Dubai. Anul trecut, perechea româno-olandeză a învins în finală cuplul Jamie Cerretani (SUA)/Leander Paes (India), scor 6-2, 7-6 (2). În 2017, cei doi au trecut în ultimul act de dublul Rohan Bopanna (India)/ Marcin Matkowski (Polonia), scor 4-6, 6-3, 10-3.