Roger Federer a obținut calificarea în sferturi la Dubai, însă meciul cu Fernando Verdasco a fost unul mai dificil decât o arată scorul (6-3, 3-6, 6-3). După un început solid, limpede, elvețianul a cedat încă o dată inițiativa în setul al doilea, la fel cum o făcuse și în meciul precedent (cu Philipp Kohlschreiber). A fost nevoie de un game mai slab de serviciu al lui Fernando în decisiv, iar toată munca ibericului s-a irosit instant. Pentru un loc în semifinale, Fedex se va duela cu Marton Fucsovics.

Roger FedererFoto: ausopen.com

Roger a intrat pe teren hotărât să încheie repede socotelile, iar acest lucru s-a văzut în exprimarea lui de pe teren. Campionul elvețian a venit des la fileu, a executat serviciu-voleu în mai multe rânduri, iar Fernando a fost surprins la un moment dat pe reluări dând din umeri: ce să-i fac?

Cam așa a și fost, însă trebuie menționat și faptul că ibericul a dat și el o mână de ajutor atunci când adversarul dădea semne că nu simte chiar foarte bine mingea cu forehand-ul. Un break a fost suficient, Federer câștigând manșa cu 6-3. Elvețianul a întâlnit mingea devreme, Verdasco fiind obligat să fie în majoritatea schimburilor mereu cu un pas în urma adversarului.

La fel ca în meciul din turul anterior (cu Philipp Kohlschreiber), Federer a avut o ușoară scădere a nivelului de joc în debutul setului al doilea, nereușind să mai conducă cu autoritate schimburile. Jucător cu mare experiență, Verdasco a accelerat în special cu forehand-ul, lungimea execuțiilor punându-l în dificultate pe elvețian.

Dintr-o dată, Nando și-a câștigat cu lejeritate serviciul, iar break-ul a fost confirmat până la 4-1. Ușoara pasivitate din registrul tehnic al lui Federer (destule erori din poziții nu neapărat dificile) a fost taxată de Verdasco. Fernando a fost precis până la capătul manșei, nu a resimțit presiunea, iar setul i-a revenit (6-3).

Cu venit parcă dintr-o dată din terenul advers, Federer a redevenit ofensiv, însă de peste fileu au venit constant lovituri de mare calitate. Verdasco a reușit o zi mare, spaniolul atingând un nivel ridicat al jocului contra mult mai titratului său adversar.

Un singur game a rupt echilibrul: la 4-3, Verdasco și-a pierdut din forță, a servit mai slab, iar Federer a făcut diferența la retur. Decisivul s-a încheiat 6-3 pentru Roger, partida durând o oră și 34 de minute.

  • Singurul set câștigat de Nando contra lui Roger data din 2009, de la Turneul Campionilor. Miercuri, Verdasco l-a bifat pe al doilea (6-3).
  • Roger Federer, campion de șapte ori la Dubai: (2003, 2004, 2005, 2007, 2012, 2014 și 2015).
  • A fost victoria cu numărul 1185 din cariera lui Federer.
  • În sferturi, Federer se va duela cu Marton Fucsovics (Ungaria, 27 de ani, locul 35 ATP).
  • Federer și Fucsovics s-au mai întâlnit o singură dată, la Australian Open 2018: 6-4, 7-6(3), 6-2 pentru elvețian.
  • Federer a jucat ultima data la Dubai cu ocazia ediției din 2017: a fost învins surprinzător de Evgeny Donskoy în optimi, scor 3-6, 7-6(7), 7-6(5).
  • În urma victoriei de miercuri, Federer conduce cu 7-0 în meciurile directe cu Verdasco.

Serviciu complet ratat, marca Fernando Verdasco:

Forehand ucigător în lung de linie al lui Roger Federer: