Frances Tiafoe, cap de serie numărul șase, și Stan Wawrinka s-au calificat, marți, în optimile de finală ale turneului ATP de la Acapulco (Mexic). Americanul a fost nevoit să revină de la 0-1 la seturi pentru a-l învinge pe Jordan Thompson, în timp ce Wawrinka a trecut în două seturi de Ryan Harrison.

HotNews.roFoto: Hotnews

Frances Tiafoe (34 ATP) a obținut la Acapulco prima sa victorie după participarea la Australian Open, unde a fost eliminat în sferturi de Rafael Nadal. Americanul s-a impus în fața australianului Jordan Thompson (79 ATP), scor 3-6, 6-4, 6-3, după două ore și nouă minute de joc.

În optimi, Tiafoe îl va înfrunta pe câștigătorul partidei dintre Mackenzie McDonald și Emilio Nava.

În altă partidă disputată marți, Stan Wawrinka (42 ATP) l-a învins în două seturi pe americanul Ryan Harrison (93 ATP), scor 6-4, 7-6(6), după o oră și 35 de minute de joc. În faza următoare, elvețianul se va duela cu un alt jucător din SUA, Steve Johnson (36 ATP, cap de serie numărul 7).

Turul I, rezultatele înregistrate marți:

Gerardo Lopez Villasenor (Mexic) - Steve Johnson (SUA) 5-7, 5-7

Federico Gaio (Italia) - Peter Gojowczyk (Germania) 7-5, 4-6, 2-6

Marcel Granollers-Pujol (Spania) - John Millman (Australia) 3-6, 4-6

Ryan Harrison (SUA) - Stan Wawrinka (Elveția) 4-6, 6-7(6)

Frances Tiafoe (SUA) - Jordan Thompson (Australia) 3-6, 6-4, 6-3

Turneul de la Acapulco (din categoria "500") se dispută în perioada 25 februarie - 2 martie 2019. Suprafața de joc este hard (outdoor). Principalii favoriți ai întrecerii sunt Rafael Nadal, Alexander Zverev, John Isner și Diego Schwartzman. În 2018, trofeul a fost câștigat de Juan Martin Del Potro, care a declarat forfait la ediția din acest an.