Controversata caricatură în care jucătoarea de tenis Serena Williams are o izbucnire nervoasă după ce pierde un meci în faţa sportivei Naomi Osaka nu este rasistă, a stabilit Australian Press Council, scrie The Guardian. conform News.ro.

Caricatura cu Serena WilliamsFoto: Herald Sun

Desenul, realizat de Mark Knight, a fost publicat în septembrie 2018 în tabloidul The Herald Sun.

The News Corp, trustul lui Rupert Murdoch care deţine The Herald Sun, a fost criticat la nivel internaţional pentru că a publicat un desen considerat de mulţi drept "rasist" şi "sexist".

Australian Press Council a acceptat argumentul susţinut de The Herald Sun potrivit căruia desenul se referea la reacţia Serenei Williams pe terenul de tenis şi a respins sugestiile legate de faptul că jucătoarea ar fi fost înfăţişată asemănătoare unei maimuţe.

În desenul lui Mark Knight, publicat în ziar, Williams este înfăţişată cu buze supradimensionate şi alură masculină, sărind peste racheta sa de tenis ruptă în finala de la US Open. Sportiva americană, care a fost amendată cu 17.000 de dolari pentru trei avertismente, a vorbit despre sexism şi despre dublul standard aplicat jucătorilor şi jucătoarelor.

Vedeta a fost învinsă de japoneza Naomi Osaka şi a pierdut ocazia de a câştiga cel de-al 24-lea titlu de Grand Slam din carieră.

"Nu puteţi să o lăsaţi pur şi simplu să câştige?", o întreabă arbitrul pe Osaka în desenul lui Knight.

Desenatorul, cunoscut pentru caricaturile sale controversate, a fost atacat din toate părţile, inclusiv de către un membru al Congresului american şi de un număr deloc neglijabil de persoane care au comentat desenul său pe Twitter.

S-ar putea să te intereseze și: