​Grecul Stefanos Tsitsipas (12 ATP) a câștigat turneul de la Marsilia, după ce l-a învins în finală pe Mikhail Kukushkin (Kazakhstan, 50 ATP), scor 7-5, 7-6(5). Meciul a durat două ore.

HotNews.roFoto: Hotnews

În primul set s-a mers cap la cap, break-ul decisiv venind la scorul de 6-5 pentru grec. Setul secund a fost condus de kazah, care a avut și 5-3 și a servit pentru set la 5-4, însă Stefanos a revenit și s-a impus la tiebreak, reușind minibreak-ul la 5-5.

Ultimul punct al partidei:

Finala de la Marsilia a fost a treia confruntare directă dintre cei doi. Tsitsipas a câștigat și primele două meciuri, de fiecare dată în trei seturi, anul trecut, la Dubai și la Roma.

Rezumatul partidei dintre Tsitsipas și Kukushkin:

În vârstă de 20 de ani, grecul se află la al doilea titlu din carieră, după ce în octombrie s-a impus la Stockholm. Pe parcursul turneului, Tsitsipas a mai trecut de Hubert Hurkacz (6-4, 6-2), Sergiy Stakhovsky (6-4, 6-3) și David Goffin (7-6, 6-2).

În urma acestui succes, Stefanos Tsitsipas va urca pe locul al 11-lea în ierarhia ATP, cea mai bună clasare din carieră. De partea cealaltă, Kukushkin a reușit un salt impresionant, de 12 poziții, și se va clasa pe locul al 38-lea.

"Open 13 Provence" s-a disputat în perioada 18-24 februarie și face parte din categoria "ATP World Tour 500 Series". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de 668.485 de euro.