​Canadianul Felix Auger-Aliassime, în vârstă de 18 ani, locul 104 ATP, a devenit cel mai tânăr tenismen care se califică în finala unui turneu de 500 de puncte, informează atptour.com, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Auger-Aliassime, beneficiar al unui wild card, l-a învins, sâmbătă, cu scorul 6-3, 3-6, 6-3, pe uruguayanul Pablo Cuevas (33 de ani), locul 63 ATP, în semifinalele turneului de la Rio, cu premii totale de aproape două milioane de euro.

Canadianul s-a impus după un meci de două ore şi cinci minute şi va evolua în ultimul act cu sârbul Laslo Djere, locul 90 ATP, care a beneficiat în semifinale de retragerea lui Aliaz Bedene din Slovenia, locul 83 ATP.

Rezumatul partidei dintre Auger-Aliassime și Cuevas:

Înainte de Rio Open, Auger-Aliassime nu mai atinsese faza semifinalelor la niciun turneu. El jucase doar în sferturi şi doar la Chengdu, anul trecut, fază în care a pierdut în faţa australianului Bernard Tomic, după ce a intrat pe tabloul de simplu ca lucky loser.

Anterior, cel mai tânăr finalist de ATP 500, categorie introdusă în 2009, fusese germanul Alexander Zverev, care câştiga la Halle, în 2016, la mai puţin de două luni după ce împlinise vârsta de 19 ani.

După această performanţă, care îi asigură şi un cec de 185.325 de dolari (369.000 de dolari dacă va câştiga finala), Auger-Aliassime va intra în premieră în Top 100 ATP.