​Irina Camelia Begu (72 WTA) s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Budapesta după o victorie în două seturi în fața rusoaicei Evgeniya Rodina (71 WTA). Românca s-a impus cu 6-2, 6-3, după un meci care a durat o oră și 18 minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este dificil să joci împotriva ei. Este o luptătoare bună. A trebuit să alerg destul de mult. Am jucat bine în primul set, apoi ea a revenit foarte frumos în setul secund. Sunt fericită că am reușit să câștig", a spus Irina Begu la finalul partidei.

În sferturi, Irina Begu o va întâlni pe învingătoarea dintre Marketa Vondrousova (Cehia, 81 WTA), cap de serie numărul 8, și Anna Blinkova (Rusia, 105 WTA).

Premiul pentru calificarea în sferturi este de 6.175 de dolari și 60 de puncte în clasamentul WTA.

În sferturile competiției de la Budapesta este calificată și Sorana Cîrstea (108 WTA), care va juca mâine contra Anastasiei Potapova (Rusia, 87 WTA).

"Hungarian Ladies Open" se dispută în perioada 18-24 februarie, face parte din categoria "International", se joacă pe hard și are premii totale în valoare de $250.000. Directorul competiției este Attila Richter, iar câștigătoarele primelor două ediții au fost Timea Babos și Alison Van Uytvanck.