​Calculele hârtiei o dădeau pe Aryna Sabalenka drept posibila adversară a Simonei în sferturile de la Dubai. Nu a fost însă de acord Belinda Bencic, jucătoare care a avut puterea mentală de a salva șase mingi de meci până la victoria epuizantă: 9-7 în tiebreak-ul decisivului. Elvețianca stă bine atunci când vine vorba de raliurile lungi de pe linia de fund, are o armă importantă în primul serviciu și face multe puncte la retur, în special pe serviciul al doilea. Simona Halep vs Belinda Bencic va fi în direct pe Digisport și LiveText pe HotNews.ro după ora 17:00.

Halep vs BencicFoto: Colaj foto

Oboseala, cuvântul de ordine pentru ambele jucătoare

Pentru Simona, duelul cu Belinda va fi al nouălea în 13 zile (șapte victorii). E normal să se simtă oboseala, însă din acest punct de vedere nici Bencic nu ar trebui să fie la 100%, mai ales după meciul epuizant cu Aryna Sabalenka: s-a întins pe durata a două ore și jumătate.

Nu renunță niciodată, se agață de cea mai mică șansă

Încă o dată, Belinda a arătat că este genul de jucătoare pentru care "a renunța" nu există în propriul dicționar al tenisului. A salvat nu mai puțin de șase mingi de meci contra puternicei Sabalenka, iar la prima șansă a închis meciul. Nu are nevoie de prea multe oportunități pentru a profita, fiind o jucătoare puternică din punct de vedere mental.

Pe lângă psihicul puternic, Belinda face parte din categoria jucătoarelor care pot rezista fără mari probleme în schimburile lungi, dure, de pe linia de fund. Are o dreaptă cu multă explozie și un rever (cu două mâini) capabil să facă în unele momente daune în defensiva adversă.

Face foarte bine tranziția dintr-o defensivă în ofensivă, fiind nevoie de o singură minge mai moale pentru a trece la atac, nu are nevoie de prea multe invitații în acest sens.

Primul serviciu este o armă importantă, dovadă stând cei 25 de ași bifați de la începutul anului și până acum. Are însă și dublelor greșeli - 32 în acest debut de an.

A câștigat 63.3% din punctele disputate cu primul serviciu și 43.5% cu al doilea. Diferența s-ar putea face la retur, acolo unde Simona ar trebui să fie agresivă, să ia mingea din urcare și să o lase pe Belinda fără timpul necesar pentru a putea trimite mingea înapoi.

Cheia meciului ar putea fi returul

Elvețianca stă bine la capitolul retur atunci când este vorba de serviciul al doilea al adversarelor (și știm cum se poate prezenta uneori Simona pe al ). Bencic s-a impus în 59% din punctele jucate pe serviciul al doilea al adversarelor.

Are capacitatea de a se folosi foarte bine de forța cu care vine mingea din terenul advers, mărturie stând partida cu Aryna Sabalenka - o adevărată forță a naturii.

În acest sezon, Belinda are 8 victorii și 3 înfrângeri. A fost învinsă, printre altele, de Anna Karolina Schmiedlova (semifinale, Hobart) și de Petra Kvitova (turul trei de la Australian Open).

Puține meciuri directe

Amintirile nu sunt prea proaspete pentru Simona în ceea ce privește duelurile cu Belinda. S-au întâlnit ultima dată în 2015, la Toronto, iar Halep a abandonat din cauza problemelor fizice la scorul de 3-0 în decisiv pentru elvețiancă.

Primul duel a avut loc cu un an mai devreme (în 2014) la Wimbledon. Atunci a fost o victorie categorică a Simonei, 6-4, 6-1. De fapt, chiar Simona recunoștea la microfonul Digisport că nu mai ține minte exact cum joacă adversara de joi, urmând să vizioneze niște înregistrări cu ea.

Este o jucătoare periculoasă atunci când este lăsată să se așeze cum trebuie la minge, iar din acest punct de vedere este nevoie ca Simona să evite, pe cât posibil, momentele de pasivitate pe care le afișează uneori de-a lungul unei partide.

Simona, conștientă de puterea adversarei

"Este puternică pe picioare, lovește tare mingea și are un serviciu foarte bun. Trebuie să adaptez jocul meu la ceea ce va fi pe teren, să fiu puternică și să cred în șansa mea" - Simona Halep.

Ce spune Belinda despre meciul cu Simona

"Această victorie mi-a dat multă energie, nu mă gândesc încă la meciul cu Simona Halep. Bineînțeles, e o campioană, returnează multe mingi. Nu am nimic de pierdut, doar de câștigat. Sunt foarte fericită pentru parcursul meu de până acum și tot ce va veni de aici înainte este un bonus" - Belina Bencic.

Dubai, program sferturi:

Carla Suarez Navarro - Elina Svitolina (6)

Simona Halep (3) - Belinda Bencic

S.W. Hsieh - Karolina Pliskova (4)

Viktoria Kuzmova - Petra Kvitova (2).

"Dubai Duty Free Tennis Championships" se dispută în perioada 17-23 februarie, face parte din categoria "Premier 5", se joacă pe hard și are premii totale în valoare de $2,828,000. Directorul competiției este Salah Tahlak, iar câștigătoarea ultimelor două ediții este Elina Svitolina (2017 și 2018). Simona Halep s-a impus în 2015. Primele favorite rămase în competiție sunt Simona Halep, Petra Kvitova și Karolina Pliskova.