Simona Halep a obținut a doua victorie în fața Lesiei Tsurenko (23 WTA) în doar o săptămână. După succesul de la Doha, numărul 2 WTA a învins-o pe jucătoarea din Ucraina și la Dubai, asigurându-și calificarea în sferturile competiției. A fost 6-3, 7-5 pentru Halep, după un meci cu multe schimburi lungi, dar și erori din partea ambelor jucătoare.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt foarte mulţumită, nu a fost deloc uşor, am vrut să mă concentrez pentru fiecare meci, mi-a reuşit şi merg mai departe în acest turneu. Sunt zi de zi mai obosită, dar important e că reuşesc să mă concentrez şi să joc din ce în ce mai bine. Ea (n.r. Tsurenko) loveşte mingea foarte puternic, până mâine sper să am timp să mă recuperez şi sper să joc la fel", a spus Simona Halep, la finalul partidei.

  • A fost șaptea victorie a Simonei Halep în tot atâtea partide disputate cu Lesia Tsurenko.
  • În sferturi, Simona Halep va întâlni învingătoarea meciului Belinda Bencic (Elveția, 45 WTA) vs Aryna Sabalenka (Belarus, 9 WTA).
  • Pentru calificarea în sferturi, Halep va fi recompensata cu un premiu de 59.960 de dolari şi cu 190 de puncte WTA.

Rezumatul meciului Simona Halep vs Lesia Tsurenko:

Statistica meciului Halep vs Tsurenko:

Ași: 1-0

Duble greșeli: 1-2

Lovituri câștigătoare: 13-12

Erori neforțate: 17-28

Puncte câștigate cu primul serviciu: 71% (20/28) - 52% (22/42)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 52% (12/23) - 28% (5/18)

Puncte de break salvate: 0% (0/4) - 30% (3/10)

Puncte de break câștigate: 70% (7/10) - 100% (4/4)

Total puncte câștigate: 59% (65/111) - 41% (46/111)

Durata partidei: 1h 21min.

Desfășurarea livetext a partidei:

7-5 Game-ul incepe bine pentru Halep. Tsurenko imprastie mingi in afara terenului. Halep ajunge la o minge mai scurta trimisa de ucraineanca si finalizeaza imparabil. Inca un punct pentru Halep - trei mingi de meci. Prima este fructificata, iar Simona merge in sferturi la Dubai.

6-5 Halep inchide cu o lovitura superba un nou schimb epuizant. Trei sanse de game pentru jucatoarea noastra. Tsurenko pare neputincioasa in aceste momente, trimite inca o data in aut si Simona preia conducerea: 6-5.

5-5 Tsurneko este agresiva, controleaza un schimb lung de mingi, iar Halep greseste. Lesia pare ca are raspuns la orice, iar Simona rupe ritmul cu o scurta. Nimic de facut pentru ucraineanca (15-30). Jucatoarea noastra isi adjudeca prima minge de break. Reverul in lung de linie o incomodeaza pe Lesia, care trimite mult in afara terenului. Game-ul merge in contul Simonei si scorul se face 5-5.

4-5 Halep incearca sa trimita pe diagonala cu forehand-ul, dar mingea se opreste in fileu (0-30). Numarul doi WTA face pasul in fata si inchide punctul cu voleul (15-30). Un schimb lung de mingi ii revine lui Tsurenko - doua mingi de break. Ucraineanca fructifica prima minge de break si are sansa de a servi pentru a castiga setul al doilea.

4-4 Lesia serveste cu mingi noi. Halep rateaza returul (15-0). Vine si o greseala cu dreapta a jucatoarei noastre. Inca un serviciu bun, returul Simonei se opreste in fileu. Urmeaza apoi un retur prea scurt al romancei, iar Tsurenko inchide punctul cu forehand-ul.

4-3 Erorile continua sa fie prezente in jocul Lesiei, iar Halep profita si isi castiga lejer serviciul. Un singur punct cedat de jucatoarea noastra, care trece din nou in avantaj pe tabela.

3-3 Tsurenko castiga punctul pe serviciul doi, dupa o minge prea lunga a Simonei. Vine insa eroarea si de partea Lesiei (15-15). Halep returneaza in afara terenului (30-15). O lovitura in lung de linie a Simonei nu gaseste terenul (40-15). Cutot terenul liber in fata, Tsurenko inchide game-ul fara emotii.

3-2 Simona sta bine pe picioare, isi controleaza bine pasii si o obliga pe adversara sa greseasca (30-0). Tsurenko nu mai gaseste niciun raspuns, fileul ii sta din nou in cale. Halep este ajutata de serviciu si isi trece in cont un nou game alb. Este 3-2 in favoarea romancei, dupa ce a fost condusa cu 2-0.

2-2 Tsurenko trimite puternic, iar mingea se duce in afara terenului. Serviciu bun al Lesiei, returul Simonei se opreste in fileu. Halep castiga un nou schimb lung de mingi, dupa un aut al adversarei.Vine insa si randul jucatoarei noastre sa cedeze, dupa un alt schimb epuizant (30-30). Rever pe tusa al Simonei, nimic de facut pentru Tsurenko - minge de break. Ucraineaca greseste si Halep egaleaza situatia pe tabela.

1-2 Halep trimite stanga-dreapta, iar defensiva Lesiei cedeaza (15-0). Jucatoarea noastra este mult mai agresiva, isi castiga cu lejeritate punctele. Un serviciu perfect al numarului doi WTA, Tsurenko se dezechilibreaza si returul este unul ratat. Game alb pentru Halep, care modifica pentru prima data tabela in dreptul sau in setul al doilea.

0-2 Tsurenko nu reuseste sa profite de o minge moale a Simonei si trimite in aut (0-15). Retur scurt al Simonei, iar ucraineanca inchide punctul din apropierea fileului (15-30). Halep nu gaseste terenul in doua randuri, iar ucraineaca isi face serviciul fara emotii.

0-1 Setul doi a inceput cu Halep la serviciu. Primul as al meciului (15-0). Tsurenko incearca sa o plimbe cat mai mult pe Halep, iar aceasta greseste in cele din urma. Dupa un aut la Lesiei, Simona scapa si ea mingea in afara terenului (30-30). Lesia controleaza un schimb lung de mingi, iar Halep trimite cu forehand-ul in fileu - minge de break. Inca o eroare cu dreapta a romancei, iar primul game din actul al doilea se duce in contul jucatoarei din Ucraina.

6-3 Banda fileului este de partea Simonei (0-15). Halep isi paseaza superb adversara (0-30). Aflata mult in spatele liniei de fund, romanca nu mai poate trece mingea peste fileu (15-30). Un rever prea lung al jucatoarei noastrei (30-30). O minge trimisa de Tsurenko atinge banda fileului, dar cade in terenul sau - minge de set. Halep greseste si nu profita de aceasta sansa, egalitate. Jucatoarea noastra isi adjudeca o noua minge de break, Tsurenko trimite mult in afara terenului, iar primul set ii revine Simonei.

5-3 Reverul in lung de linie ii aduce punctul Lesiei. Vine insa si replica Simonei, cu o lovitura imparabila (15-15). Halep este incomodata de reverul adversarei si trimite mult in aut. Ucraineanca face pasul in fata si inchide punctul cu un voleu - minge de break. Halep comite si ea o dubla greseala, iar primul set se prelungeste.

5-2 Tsurenko vine la fileu si o obliga pe Halep sa loveasca din alergare. Punctul se duce in contul jucatoarei din Ucraina. Inca o minge a Simonei se opreste in fileu (30-15). Simona cere challenge, dar mingea Lesiei a fost pe linie (40-15). Tsurenko greseste in doua randuri si rateaza sansa de a inchide game-ul (40-40). Un schimb lung de mingi ii revine Simonei, care are sansa unui nou break. Vine o dubla greseala, iar Halep conduce cu 5-2.

4-2 Serviciu foarte bun al Simonei, iar Lesia nu mai poate returna. Halep vine la fileu si inchide punctul cu o minge care a prins si banda fileului. Inca punct pentru Halep, care are trei mingi de 4-2. Lesia trimite pe linie (40-15). Inca o data Halep face pasul in fata si inchide game-ul cu un punct din apropierea fileului.

3-2 Reverul in lung de linie functioneaza, punct pentru Halep. Plimbata dintr-o parte in alta a terenului, Lesia greseste cu forehand-ul (0-30). Prima dubla greseala a meciului este comisa de Tsurenko, trei mingi de break pentru jucatoarea noastra. Prima este salvata, mai sunt doua. Lesia primeste ajutor de la banda fileului. A mai ramas o singura minge de break. Halep profita de aceasta data, ucraineanca trimite mult in afara terenului si numarul 2 WTA revine din nou in avantaj.

2-2 Un schimb lung de mingi, Halep insista pe forehand-ul adversarei, iar aceasta greseste. Serviciu impecabil al Simonei, Lesia nu mai poate returna. Halep scapa de putin un forehand in lung de linie in afara terneului (30-15). Tsurenko face pasul in fata si isi adjudeca punctul (30-30). Inca o eroare a romancei, 40-40. Lesia risca tot mai mult si o pune in dificultate pe Halep, care nu gaseste terenul. Minge de break pentru ucraineanca. Tsurenko fructifica prima sansa si egaleaza situatia.

2-1 Halep isi plimba foarte bine adversara, iar mingea trimisa de aceasta se opreste in fileu (0-30). Un rever al romancei o incomodeaza pe Tsurenko, minge de break pentru Halep.Inca o data fileul ii da batai de cap jucatoarei din Ucraina. Game alb pentru Simona, care trece in avantaj pe tabela.

1-1 Tsurenko pune prea multa forta intr-o lovitura, iar punctul ii revine Simonei.Romanca este ajutata de fileu(30-0).Serviciu bun al Simonei, iar returul Lesiei se duce in afara terenului.Halep serveste cu doi-ul spre corpul adversareisi inchide game-ul fara emotii.

0-1 Serveste Lesia Tsurenko. Primul punct ii revine jucatoarei din Ucraina, dupa o minge trimisa in coltul terenului. O eroare din partea Lesiei, care da pe langa minge. Tsurenko schimba bine directia, iar Halep nu mai ajunge la minge. Fileul blocheaza o lovitura a Simonei (40-15). Tsurenko pune capat primului game cu o lovitura pe linie.

Pierre Bacchi este arbitrul din scaun al partidei.

Halep si Tsurenko se afla la incalzire.

Halep a castigat tragerea la sorti si a ales sa primeasca. Meciul va debuta cu jucatoarea din Ucraina la serviciu.

Cele doua jucatoare au intrat in arena centrala de la Dubai. Simona a fost prima care a pasit pe teren.

Prima partidă a zilei de pe arena centrală s-a încheiat, Petra Kvitova (favorită numărul doi) obținând calificarea în sferturi după un meci de două ore și 14 minute cu Jennifer Brady (117 WTA), scor 7-5, 1-6, 6-3.

La doar o săptămână distanță după duelul de la Doha, Simona Halep o va avea din nou pe Lesia Tsurenko (23 WTA) de cealaltă parte a fileului. Partida are ca miză calificarea în sferturile turneului Premier 5 de la Dubai. Numărul 2 WTA are șase victorii în tot atâtea meciuri disputate în compania jucătoarei din Ucraina.

Ce au spus cele două jucătoare:

"Cred că este foarte consistentă și cred că de aceea ea câștigă atâtea meciuri. Nu doar împotriva mea, ci și contra altor jucătoare. Mâine voi avea un plan exact și cred că un asemenea meci este o nouă provocare pentru mine", a spus Tsurenko, potrivit Digi Sport.

"Să spunem că mă simt ok, nu bine. Dar e normal. Am avut atâtea meciuri şi toate au fost dificile. Iar faptul că am venit de la Fed Cup m-a obosit puţin din punct de vedere mental. O să încerc să dau totul pe teren, apoi vedem dacă pot sau nu să câştig", a declarat Simona Halep.

Meciul cu Tsurenko "va fi diferit, pentru că sunt puţin obosită. Joacă fără a avea o viteză mare, dar direcţionează foarte bine mingea. Va fi greu. Va trebui să mă mişc, să alerg. O să vedem cum o să mă simt mâine. Să sperăm că mă voi putea recupera cât mai mult şi voi putea să câştig meciul", a mai spus Halep, conform Digi Sport.

Halep vs Tsurenko, întâlniri directe 6-0:

2019, Doha: 6-2, 6-3 pentru Halep

2018, Cincinnati: 6-4, 6-1 pentru Halep

2014, Wimbledon: 6-3, 4-6, 6-4 pentru Halep

2013, 'S-Hertogenbosch: 6-3, 6-1 pentru Halep

2012, Linz: abandon Tsurenko - 3-0 pentru Halep

2009, Opole: 6-4, 7-5 pentru Halep.

"Dubai Duty Free Tennis Championships" se dispută în perioada 17-23 februarie, face parte din categoria "Premier 5", se joacă pe hard și are premii totale în valoare de $2,828,000. Directorul competiției este Salah Tahlak, iar câștigătoarea ultimelor două ediții este Elina Svitolina (2017 și 2018). Simona Halep s-a impus în 2015. Primele patru favorite sunt, în ordine, Naomi Osaka, Simona Halep, Petra Kvitova și Karolina Pliskova.