Caroline Wozniacki a fost nevoită să se retragă de la al doilea turneu WTA consecutiv. Daneza, locul 14 în clasamentul de simplu, s-a retras luni de la turneul de la Dubai, în ziua în care trebuia să debuteze împotriva Samanthei Stosur (Australia, 74 WTA), transmite Mediafax.

Caroline WozniackiFoto: ausopen.com

Anunţul a fost făcut de site-ul oficial al WTA, printr-o postare pe pagina de Twitter: ”Caroline Wozniacki s-a retras din cauza unui virus. Ea va fi înlocuită de Polona Hercog”. Ulterior, sportiva a făcut câteva declaraţii prin care a confirmat anunţul oficial: ”Sistemul meu imunitar nu funcţionează prea bine în acest moment”.

Săptămâna trecută, Caroline Wozniacki a luat aceeaşi decizie. S-a retras de la turneul de la Doha şi s-a internat în spital. Noua problemă a venit, parcă, să completeze un şir interminabil de evenimente care o împiedică să se mai exprime la potenţialul maxim arătat în 2018. A fost nevoită să se interneze în spital, din cauza unei infecţii virale foarte puternice.

La finalul lui 2018, Wozniacki a făcut un anunţ teribil. A fost diagnosticată cu artrită reumatoidă, o boală autoimună care-i periclitează cariera.

”A fost şocant, normal. Sunt fericită pentru cât de optimistă am rămas în ultima perioadă. M-am trezit într-o zi şi nu puteam ridica mâinile deasupra capului. M-am speriat rău. Simţeam durere în mâini, picioare şi genunchi. Umerii şi coatele erau şi mai rau, nici nu puteam să mă spăl pe dinţi, să-mi spăl părul, atât de rău îmi era.

Simptomele erau din ce în ce mai rău, ştiam că e ceva greşit şi am hotărât să merg la doctor. Nu eram prea speriată pentru că ştiam ce ar putea fi. Dar diagnosticul m-a trezit, iar tenisul nu mai e prioritatea mea numărul 1 ”, a spus Wozniacki, la finalul lui 2018.

S-ar putea să te intereseze și: