În ultimele luni, circuitul WTA a avut parte de multe schimbări de antrenori la vârful ierarhiei, Simona Halep, Naomi Osaka, Angelique Kerber și Sloane Stephens fiind doar câteva dintre sportivele care și-au schimbat sfătuitorii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sursa foto: WTA / Getty

SIMONA HALEP

Spre finalul lui 2018, Darren Cahill a anunțat într-o postare că nu va mai fi antrenorul Simonei Halep. După o colaborare de patru ani în care australianul și-a pus în mod evident amprenta asupra jocului Simonei (a ajuns numărul unu mondial și a câștigat un titlu de Grand Slam - Roland Garros 2018), Darren a ales să se dedice familiei.

ANGELIQUE KERBER

Aflată pe o panta descendentă după un 2016 de vis (a câștigat Australian Open și US Open), Angelique Kerber l-a angajat pe Wim Fissette pentru a reveni în elita tenisului mondial. Venit în locul lui Torben Beltz, belgianul a reușit să resusciteze jocul nemțoaicei, iar în 2018 Angie s-a impus la Wimbledon după o finală cu Serena Williams.

La jumătatea lunii octombrie a lui 2018, Angie a anunțat separarea de Fissette. Kerber nu a stat prea mult timp fără antrenor, ea anunțând parteneriatul cu Rainer Schuettler.

VICTORIA AZARENKA

Odată cu plecarea din echipa lui Kerber, Fissette (cel care a pregătit-o în 2014 și pe Simona Halep) nu a stat prea mult fără un angajament, belgianul revenind la una dintre cele mai de succes eleve pe care le-a avut în circuit: Victoria Azarenka.

Jucătoarea din Belarus nu se află într-un moment prea bun al carierei, ea zbătându-se după ce l-a născut pe fiul Leo să revină spre locurile fruntașe ale ierarhiei. Vika speră ca această regăsire cu Fissette să fie mișcarea care să o ajute să facă pasul spre primele locuri din lume.

VENUS WILLIAMS

După o colaborare de 11 ani, Venus Williams și David Witt au luat-o pe drumuri separate. Până în acest moment, Venus nu a anunțat numele unui înlocuitor.

MADISON KEYS

În luna iunie a anului trecut, Madison Keys a anunțat întreruperea colaborării cu Lindsay Davenport. A avut o perioadă de probă cu David Taylor și a încheiat telenovela prin angajarea cu normă întreagă a lui Jim Madrigal (s-a făcut cunoscut după colaborarea cu Tennys Sandgren în ATP).

ELISE MERTENS

David Taylor (că tot am vorbit de el puțin mai sus) a început munca alături de Elise Mertens (semifinalistă la Australian Open în 2018). Belgianca a reușit să câștige turneul de la Doha week-end-ul trecut, după ce a trecut în ultimul act de Simona Halep.

WANG QIANG

Wang Qiang a fost una dintre revelațiile lui 2018, asiatica reușind să pătrundă în TOP 20 după o colaborarea fructuoasă cu Peter McNamara. Lucrurile au luat însă sfârșit după participarea la Australian Open.

SLOANE STEPHENS

Kamau Murray nu a făcut parte din echipa lui Sloane Stephens în Australia, la începutul anului, iar acest lucru a dat frâu liber speculațiilor. Situația s-a lămurit la scurtă distanță, atunci când Murray a anunțat începerea colaborării cu Monica Puig (medaliată cu aur la simplu la JO de la Rio de Janeiro din 2016).

NAOMI OSAKA

Ultimele două turnee de Grand Slam au luat același drum, Naomi Osaka reușind să câștige US Open-ul (2018) și Australian Open (2019). Totuși, acest lucru nu a fost suficient pentru ca asiatica să continue colaborarea cu Sascha Bajin. Cei doi au luat-o pe drumuri diferite, Naomi mulțumindu-i pentru saltul calitativ înregistrat de tenisul ei sub bagheta fostului sparring-partner al Serenei Williams (nipona este actualmente lider mondial).

SIMONA HALEP

Am început și vom încheia tot cu Simona Halep. Colaborarea sportivei noastre cu Thierry Van Cleemput s-a încheiat după participarea la Doha (cei doi au lucrat împreună doar un singur turneu). Halep a disputat finala, iar după acest turneu cei doi și-au spus la revedere. Mai multe detalii aici.

Răspunsul oferit de Petra Kvitova după valul de schimbări

Finalistă la Australian Open, Petra a fost întrebată de cei de la WTA Insider despre faptul că mare parte din câștigătoarele de Grand Slam din 2018 și-au schimbat antrenorul. Răspunsul acesteia a fost unul pe măsură: "Păi...Eu încă am același antrenor. Nu am câștigat niciun Grand Slam, așa că l-am păstrat".

Clasamentul WTA, primele zece poziții:

1 Naomi Osaka 6970 puncte

2 Simona Halep 5537 (+1 loc)

3 Sloane Stephens 5307 (+1)

4 Petra Kvitova 5210 (-2)

5 Karolina Pliskova 5055

6 Elina Svitolina 5020 (+1)

7 Angelique Kerber 4960 (-1)

8 Kiki Bertens 4885

9 Aryna Sabalenka 3565

10 Serena Williams 3406 (+1).

S-ar putea să te intreseze și: