​Sofia Kenin (cea care i-a câștigat un set Simonei la Australian Open) a reușit să o elimine pe Mihaela Buzărnescu în runda inaugurală a turneului "Premier 5" de la Dubai. Locul 37 în lume, americanca a profitat din plin de erorile Mihaelei, sportiva noastră (29 WTA) nereușind din păcate să treacă peste perioada mai puțin fastă pe care o traversează (6-3, 6-0 pentru Kenin).

Mihaela BuzarnescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Din păcate, Mihaela a continuat și în Dubai evoluțiile mai puțin reușite din ultima perioadă, jucătoarea noastră arătând în continuare neîncredere în propriile forțe, moralul fiind cel care o trage mult în jos pe Miki în acest moment.

În primul set, echilibrul s-a rupt la 3-3, celebrul game șapte aducând break-ul pentru Sofia. Până la finalul manșei, Buzărnescu și-a mai cedat încă o dată serviciul, americanca impunându-se cu 6-3.

Căderea din jocul Mihaelei a fost și mai evidentă în setul al doilea. Kenin a primit multe cadouri din jumătatea de teren adversă, a profitat de ele, a fost agresivă, iar tabela s-a modificat până la 5-0. Buzărnescu a încheiat cum nu se poate mai rău partida: 0-6, cu dublă greșeală. Meciul a durat o oră și 12 minute.

Fără victorie în acest an (4 înfrângeri în circuit și două la FedCup), Buzărnescu nu se regăsește, căderea continuând pentru jucătoarea care în 2018 a bifat cele mai importante rezultate ale carierei.

Ultimul succes la simplu din circuit al Mihaelei datează din data de 8 august 2018, atunci când la Rogers Cup a trecut în turul întâi de Qiang Wang (apoi a urmat accidentarea din partida cu Elina Svitolina).

Pentru prezența pe tabloul principal de la Dubai, Mihaela va primi $7,835 și un punct în clasamentul WTA de simplu.

"Dubai Duty Free Tennis Championships" se dispută în perioada 17-23 februarie, face parte din categoria "Premier 5", se joacă pe hard și are premii totale în valoare de $2,828,000. Directorul competiției este Salah Tahlak, iar câștigătoarea ultimelor două ediții este Elina Svitolina (2017 și 2018). Simona Halep s-a impus în 2015. Primele patru favorite sunt, în ordine, Naomi Osaka, Simona Halep, Petra Kvitova și Karolina Pliskova.