Marco Cecchinato (18 ATP, favoritul numărul trei, a câștigat turneul ATP de la Buenos Aires, după ce l-a învins în finală pe favoritul publicului, argentinianul Diego Schwartzman (19 ATP), cap de serie numărul 4.

Marco CecchinatoFoto: Hotnews

Cecchinato a cedat doar trei game-uri în partida cu Schwartzman. A fost 6-1, 6-2 după o oră și cinci minute de joc.

Italianul în vârstă de 26 de ani și-a trecut în palmares al treilea titlu al carierei, după cele obținute anul trecut la Umag și Budapesta.

Diego Schwartzman (26 de ani) rămâne cu două trofee câștigate, la Istanbul (2016) și Rio de Janeiro (2018). Argentinianul a mai disputat alte două finale, la Antwerp (2016 și 2017).

"Am reușit să joc un meci minunat și am fost tot timpul concentrat. Mi-am urmat planul de joc de la început până la sfârșit. Să câștig al treilea turneu în tot atâtea finale disputate mă face fericit. Vreau să fiu apt din punct de vedere fizic și să mă antrenez din greu pentru restul anului. Știu că voi continua să obțin rezultate bune dacă rămân puternic din punct de vedere mental", a spus Marco Cecchinato.

"Marco a făcut un meci minunat și a meritat să fie campion. Nu mi-a dat nicio șansă astăzi. Să joc acasă și să ajung până în finală a fost foarte frumos pentru mine, am avut sprijinul necondiționat al fanilor toată săptămâna și acest respect este ceva care mă face să mă simt bine în ciuda rezultatului", a declarat Diego Schwartzman.

Cecchinato va fi recompensat cu 250 puncte ATP și un cec în valoare de $101,830, în timp ce Schwartzman va primi 150 puncte ATP și $55,065.