La începutul acestei săptămâni, Naomi Osaka a anunțat, în mod surprinzător, încetarea colaborării cu antrenorul Sascha Bajin, alături de care a câștigat două turnee de Grand Slam consecutive și a urcat pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei mondiale. Nipona a vorbit despre despărțirea de tehnicianul german, precizând că nu a fost nicio problemă de ordin financiar la mijloc. "Cel mai important lucru este că nu vreau să pun succesul deasupra fericirii mele. Dacă nu sunt fericită în jurul anumitor persoane, nu mă voi tortura singură", a spus liderul mondial.

Naomi OsakaFoto: ausopen.com

"Toată lumea crede că problema a fost una financiară, dar nu a fost așa. Acesta este unul dintre cele mai dureroase lucruri pe care le-am auzit. Având în vedere că eu călătoresc peste tot cu echipa, îi văd mai mult decât pe familia mea, nu le-aș face niciodată așa ceva. Nu voi spune nimic rău despre el (n.r. despre Bajin), desigur, sunt recunoscătoare pentru toate lucrurile pe care le-a făcut pentru mine. Nu aș putea veni acum să spun ceva negativ.

Cel mai important lucru este că nu vreau să pun succesul deasupra fericirii mele. Dacă nu sunt fericită în jurul anumitor persoane, nu mă voi tortura singură. Așadar, aș prefera să fiu înconjurată de oameni pe care îi plac foarte mult și cărora chiar le pasă de mine și sunt cu adevărat pozitivi. Cred că am reușit să fac asta.

Toți cei din jurul meu sunt dispuși la schimbare și adaptare. Trebuie să faci asta pentru a fi în jurul meu. Dacă nu ești așa, atunci este puțin mai greu. Toată lumea din jurul meu m-a susținut și sunt foarte recunoscătoare că am oameni inteligenți în jurul meu", a declarat Naomi Osaka, potrivit WTA.

Despre turneul de la Dubai

"Sunt fericită să intru în turneu direct în turul doi. Să am bye în primul tur este cea mai mare afacere pentru mine. În afară de asta, vreau doar să joc bine la fiecare turneu la care particip. Acesta a fost scopul meu după US Open și voi încerca doar să continui cu această mentalitate.

Sigur că acest turneu, dar și următoarele vor fi foarte importante pentru mine. Indian Wells se apropie, știu că trebuie să-mi apăr titlul, dar unul dintre cele mai mari obiective ale mele este să mă simt bine.

Cred că sunt într-o poziție foarte bună acum, anul trecut nu eram nici în Top 50 și acum sunt numărul 1. Unul dintre cele mai importante lucruri este să te simți bine cu ceea ce faci și eu sunt fericită să fiu aici acum.

La turneul de la Dubai, primul la care va juca în calitate de lider mondial, Osaka va fi însoțită de tatăl ei, antrenorul de fitness Abdul Sillah, fizioterapeutul Kristy Starr și Masashi Yoshikawa, un antrenor din cadrul Federației de Tenis din Japonia.

"Yoshikawa nu este cu adevărat antrenorul meu. El m-a ajutat de când aveam 16 ani. Este unul dintre cei care îmi cunosc cel mai mult jocul", a precizat Osaka.

Naomi Osaka este principala favorită la turneul de la Dubai și va juca direct în turul al doilea, unde o va întâlni pe Kristina Mladenovic (64 WTA).

Singura întâlnire anterioară dintre cele două jucătoare a avut loc anul trecut, tot în primul tur de la Dubai. Osaka s-a impus atunci cu 6-2, 6-2.

Dubai Duty Free Tennis Championships se dispută în perioada 17-23 februarie 2019. Face parte din categoria "Premier 5", are loc pe suprafață hard, iar premiile sunt în valoare totală de $ 2,828,000. Ultima câștigătoare a competiției este Elina Svitolina (2018), iar la dublu Zhaoxuan Yang / Hao-ching Chan.

În vârstă de 21 de ani, Naomi Osaka are trei titluri în palmares: 2019 - Australian Open; 2018 - Indian Wells și US Open. Japoneza a câștigat din tenis $10,733,311.

S-ar putea să te intereseze și:

Naomi Osaka s-a despărţit de antrenorul Sascha Bajin

Naomi Osaka, titlul de la Australian Open și "indiferența" mamei sale