Simona Halep a controlat autoritar primul set al finalei cu Elise Mertens, însă și-a pierdut ritmul după un time-out medicat cerut de belgiancă la începutul setului doi. Românca a vorbit despre acest moment, dar a pus înfrângerea pe seama oboselii. "Dacă a făcut-o fără niciun motiv, e treaba ei. Eu trebuia să stau concentrată", a spus Halep.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu pot să judec un astfel de moment și nici să dau vina pe așa ceva. Dacă a făcut-o fără niciun motiv, e treaba ei. Eu trebuia să stau concentrată. Nici nu mă gândesc la acest lucru. Mă gândesc doar că la final am fost obosită și nu am mai avut benzină", a declarat Halep, pentru Digi Sport.

"Mă simt obosită, tare obosită. Am simțit deja din setul doi că cedez din punct de vedere fizic. Mi se blocau mușchii de la spate și am avut și sânge un pic. N-am cedat, dar ea a meritat să câștige. A fost mai proaspătă", a mai spus Simona Halep, pentru Digi Sport.

  • Simona Halep a fost învinsă de belgianca Elise Mertens (locul 21 WTA) în finala turneului de categorie Premier de la Doha, scor 3-6, 6-4, 6-3.
  • A fost prima victorie a lui Elise Mertens în fața Simonei Halep, după două înfrângeri consecutive.
  • Pentru finala bifată la Doha, Simona Halep va primi 84.850 de dolari şi 305 de puncte WTA. De cealaltă parte, Elise Mertens va fi recompensată cu 158.895 de dolari şi cu 470 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • Începând de luni, Simona va reveni pe locul doi în ierarhia mondială.