​Federaţia Română de Tenis încearcă să le uşureze drumul spre finala FedCup jucătoarelor noastre şi doreşte să organizeze semifinala cu Franţa în România. Reprezentanţii competiției au stabilit încă de la alcătuirea tabloului de concurs cu meciurile din primul tur al Grupei Mondiale şi unde se vor desfăşura toate potenţialele dueluri pe mai departe, în cazul în care regula alternanţei acasă / deplasare în duelurile directe nu putea fi aplicată, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Preşedintele FRT, George Cosac, s-a adresat Federaţiei Internaţionale de Tenis într-o încercare de a aduce meciurile din Franţa în România: "Am ştiut de la început că echipa noastră va juca toate meciurile în deplasare. M-am uitat pe lista cu potenţialii adversari şi cu toţi am fi jucat pe terenul adversarilor. Noi am trimis de ieri un mail, când ne întorceam de la Ostrava, în care ne-am declarat disponibilitatea să organizăm semifinala. Ideea este că în acel weekend este Paştele catolic şi ei ştiu faptul că sunt vacanţe, oamenii pleacă... Aşa că ar exista o mică şansă pe care noi încercăm să o speculăm", a declarat preşedintele FRT, la DigiSport.

"Ştiu la ce să ne aşteptăm acolo (n.r. - în Franţa). Am avut posibilitatea să vedem şi ştim ce se întâmplă la meciurile din Franţa. De foarte multe ori, arbitrul de scaun trebuie să intervină pentru ca meciul să se poată disputa în condiţii de fair play. Dacă francezii vor alege să joace pe zgură, atunci probabil că se va alege o arenă din Sud, iar dacă vor alege să se joace în sală, probabil că vom merge la Paris", a completat Cosac.