Irina Begu și Monica Niculescu au oferit primele reacții după victoria care a dus echipa de tenis a României în semifinalele FedCup pentru a doua oară în istorie, cele două precizând că publicul și jocul Simonei Halep au contribuit decisiv la calificare, scrie Mediafax.

Monica Niculescu si Irina BeguFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Nu pot să zic nimic! Am jucat foarte bine, îmi era teamă că nu o să fie bine. Mi s-a părut că am jucat grozav. .Să vină atâţia oameni pentru noi...îmi era teamă că nu mai pot să o ajut pe Irina, dar pubicul m-a 'ţinut' acolo", a spus Monica Niculescu, la Telekom Sport.

"Totul a fost posibil datorită Simonei. Am ajuns în postura de 2-2, nu a fost uşor pentru că emoţiile erau foarte mari. Am fost aşa şi acum trei ani şi nu ne-am calificat, am pierdut acasă, dar cu aşa o galerie nu puteam să pierdem şi acum. Am luptat pentru fiecare punct. Cum am învins? A fost dorinţă. Atât! Nici nu-mi vine să cred ce am realizat, probabil o voi face în câteva ore. Mă simt epuizată acum", a completat și Irina Begu.

România este pentru a doua oară în istorie în semifinalele Cupei Federaţiei.

Perechea Irina Begu (locul 35 WTA la dublu) - Monica Niculescu (locul 51 WTA) a învins, duminică, pe Katerina Siniakova (locul I WTA de dublu) - Barbora Krejcikova (locul 2 WTA), cu scorul de 6-7 (2), 6-4, 6-4. Monica şi Irina au adus punctul victoriei cu 3-2 în duelul cu deţinătoarea trofeului, Cehia.