Mihaela Buzărnescu nu a putut aduce României punctul fericirii, Cehia egalând scorul (2-2) după ce Katerina Siniakova s-a impus in două seturi (6-4, 6-2). Duelul sportivelor cu probleme la capitolul încredere s-a încheiat, din păcate, cu victoria cehoaicei, principala diferență făcându-se la nivelul erorilor neforțate. Roller coaster-ul emoțional din evoluția lui Miki continuă și după episodul Ostrava, sportiva noastră pierzându-și ambele partide. Calificarea în semifinalele competiției în meciul de dublu, așa cum s-a întâmplat și în 2016, la Cluj-Napoca.

Mihaela BuzarnescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Presiune mare pe umerii Siniakovei în debutul partidei

Aflată într-o perioadă mai tulbure a carierei (nu a învins încă pe nimeni la simplu în acest an), Katerina Siniakova a început cu trac și partida cu Miki. Cehoaica a intrat greu în meci, iar Mihaela s-a distanțat la 3-0 (cu un singur break însă).

Meci de moral pentru ambele jucătoare

Pe lângă miza enormă în ceea ce privește FedCup (o victorie a Mihaelei ar califica România în semifinale), partida are și o miză din punct de vedere al moralului pentru cele două jucătoare. La fel ca și în cazul adversarei, nici Miki nu se află într-un vârf de formă din punct de vedere al încrederii, meciul putând fi un evident restart pentru învingătoare.

Happy din boxe, dar nu pentru noi

Din păcate, după startul limpede de meci, Mihaela a intrat iar într-o spirală a erorilor, permitându-i adversarei să revină pe tabelă fără să facă ceva cu adevărat special pe teren. În timp ce din boxe se auzea "Happy" a lui Pharrell, pe tabelă Siniakova egala la trei (de la 0-3).

Mai mult de atât, Miki își pierde serviciul la zero, iar din tribune se aud urale: Katerina este pe val, ajutată însă din plin și de Buzărnescu (4-3). Jucătoarea noastră și-a pierdut efectiv busola, moment numai bun pentru Siniakova să lege cinci game-uri consecutive!

Ajunsă în situația de a se afla la primire la 5-4 pentru adversară, Miki cedează rapid avantajul de la 0-30, iar finalul setului o găsește în preajma fileului, acolo unde nu a mai putut interveni la un passing: dezlănțuire de bucurie în tribune, Siniakova a câștigat prima manșă, 6-4 (44 de minute).

Oboseală și în tribune

Greu nu este doar să joci tenis, ci și să privești. După câteva ore bune de vizionat, până și spectatorii din Ostravar Arena au obosit. Se poate vedea acest lucru chiar și la inimoasa noastră galerie: s-au mai înmuiat glasurile, a mai pierit un pic din entuziasm. Singurele fără de cusur rămân tobele și trompetele.

Roller coaster-ul din jocul Mihaelei a continuat și în manșa a doua: neliniștită în interior, Buzărnescu nu a putut susține până la capăt atacurile, iar Siniakova (o jucătoare care poate returna fără probleme până la greșeala adversarei) a profitat și a adus bucurie în tribune (3-1).

Raliul care trădează blocajul

3-2, 40-30 pentru Siniakova. Miki construiește cu răbdare un atac, o duce pe Katerina în colțul terenului, face firesc pasul la fileu, dar ratează un voleu care în 2018 nu-i punea nicio problemă. Faza trădează blocajul mental de care Mihaela se chinuie să scape la început de 2019.

Nu mai vorbim de faptul că o serie de duble greșeli a costat-o pe Buzărnescu pierderea serviciului. Cu încrederea la cote minime, Miki pierde viteză, iar Siniakova se duce la 5-2 și serviciul. În tribune se fac calcule deja în legătură cu meciul de dublu, iar după zâmbetele de pe fețe e clar că cehii sunt încrezători că victoria le este mai aproape decât nouă.

Un ultim "Luptă, Miki!" venit din tribune la 40-15 (două mingi de meci) lasă un gust amar și dezlănțuie fiesta în tribune. Miki a luptat, dar din păcate atât a putut în acest moment al carierei. 6-4, 6-2 pentru Siniakova, iar dramatismul se mută în confruntarea de dublu.

Aici poți vedea LiveText meciurile de duminică din confruntarea Cehia vs România.

Cronică de la fața locului: Magiciana - Simona Halep, jobenul și cele două puncte aduse României