Mihaela Buzărnescu a pierdut primul meci din cadrul confruntării de Fed Cup dintre Cehia și România, scor 1-6, 4-6 cu Karolina Pliskova (5 WTA). Jucătoarea noastră și-a reproșat faptul că nu a variat mai mult loviturile și că a lăsat-o pe Pliskova să controleze jocul. În schimb, Buzărnescu a precizat că a simțit că poate întoarce scorul, chiar dacă diferența de scor a fost mare, mai ales în primul set. "Vom schimba tactica, pentru că este un alt adversar. Asta vom face diseară când vom analiza situaţia", a declarat numărul 29 WTA.

Mihaela BuzarnescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Pliskova a făcut un joc bun, e într-o perioadă bună şi a venit cu un moral superior. Serviciul ei a ajutat-o în momentele grele. N-am avut emoţii, am avut mulţi români în tribune, îmi pare rău că nu am câştigat.

Vom schimba tactica, pentru că este un alt adversar. Asta vom face diseară când vom analiza situaţia.

Chiar dacă scorul a fost mare, în special în primul set, eu am simţit că sunt în meci, că pot întoarce situaţia. Mi-aş fi dorit ca eu să pot mixa mai mult jocul, să nu-i las şansa de a controla ea jocul", a spus Mihaela Buzărnescu, la conferinţa de presă de după meciul cu Pliskova, potrivit Telekom Sport.

Pentru Mihaela Buzărnescu a fost a treia înfrângere din tot atâtea partide jucate în compania Karolinei Pliskova.

Pliskova vs Buzărnescu, întâlniri directe:

2012, Nottingham (iarbă): 4-6, 6-3, 7-5 pentru Pliskova

2018, Wimbledon (iarbă): 3-6, 7-6(3), 6-1 pentru Pliskova

2019, FedCup (hard): 1-6, 4-6 pentru Pliskova

Cehia și România se află la egalitate, scor 1-1, după prima zi a întrecerii din cadrul sferturilor FedCup. Simona Halep (3 WTA) a adus primul punct pentru tricolore, după o victorie categorică în fața Katerinei Siniakova (44 WTA), scor 6-4, 6-0.

Se vor disputa duminică:

De la ora 14:00

Karolina Pliskova - Simona Halep

Katerina Siniakova - Mihaela Buzărnescu

Urmat de:

Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova - Irina Begu/ Monica Niculescu

Echipa care va câștiga 3 din cele 5 meciuri se va califica în semifinalele competiției, unde va întâlni învingătoarea duelului dintre Franța și Belgia.

Citește și:

Cronică de la fața locului: Aducătoarea de liniște - Simona Halep, levitația și victoria cu Katerina Siniakova

Cronică de la faţa locului: Încrederea, castelul de nisip şi aspiratorul de acasă - Mihaela Buzărnescu, învinsă categoric de Karolina Pliskova

FedCup România vs Cehia 1-1: Simona Halep a adus primul punct al fetelor noastre (6-4, 6-0 cu Siniakova); Mihaela Buzărnescu, depășită categoric de Karolina Pliskova (scor 6-1, 6-4)