​​La ultimul antrenament susținut de echipa României înainte de confruntarea cu Cehia (sferturi FedCup), în tribunele Ostravar Arena și-a făcut apariția și Stere Halep, tatăl Simonei. Venit să le susțină pe fete, acesta a vorbit pentru HotNews.ro și despre așteptările care sunt în jurul numărului trei mondial.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Despre Thierry Van Cleemput, noul antrenor

"O simt bine din punct de vedere sportiv (n.r. pe Simona), este ok, se pregătește intens. Il știu de ceva timp pe Thierry (n.r. Van Cleemput), ne-am tot văzut în circuit. O comparație față de Darren Cahill? Păi fiecare suntem diferiți ca oameni, este de-abia începutul, să vedem mai târziu cum vor evolua lucrurile, este prematur să mă pronunț" - Stere Halep.

Despre așteptările din 2019

"E normal ca așteptările să fie mari (n.r. se referă la colaborarea dintre Simona și noul antrenor), însă în primul rând depinde de Simona dacă vor fi rezultate. Noi cei din jur o ajutăm fiecare cu ce putem, dar doar la ea este răspunsul. Sigur că obiectivul cel mai important rămâne un Grand Slam, acum să vedem și dacă se va îndeplini sau nu. Poate la Paris ar fi șansele cele mai mari (n.r. un eventual al doilea titlu la Roland Garros)" - Stere Halep.

Despre meciul de FedCup cu Cehia

"Așteptăm victoria, nu contează scorul, în ce fel, victorie să fie. Le-am văzut pe fete, joacă bine, s-au pregătit și eu aștept să învingem" - Stere Halep.

Despre presiunea pe care o resimte fostul lider mondial

"Pe Simona tot timpul este presiunea mai mare, dar fără presiune în sportul acesta nu se poate, nu există altă variantă. Este însă puternică, știe ce are de făcut", a concluzionat Stere Halep pentru HotNews.ro.

Cehia vs România, programul meciurilor:

Se vor disputa sâmbătă:

De la ora 14:00

Karolina Pliskova - Mihaela Buzărnescu

Urmat de

Katerina Siniakova - Simona Halep

Se vor disputa duminică:

De la ora 14:00

Karolina Pliskova - Simona Halep

Katerina Siniakova - Mihaela Buzărnescu

Urmat de:

Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova - Irina Begu/ Monica Niculescu.