​Vineri a avut loc în cadrul Primăriei din Ostrava tragerea la sorți a partidelor confruntării dintre Cehia și România, contând pentru sferturile FedCup. Timp de aproape jumătate de oră s-au împărțit amabilități, s-a zâmbit mult, a fost scoasă din încăpere presiunea (cel puțin la nivel formal), însă toată lumea era de fapt conștientă că de sâmbătă se va juca pe puncte și pentru glorie. Cuvintele frumoase de vineri s-au terminat, ele se vor transforma în Ostravar Arena în lovituri, unghiuri, cross-uri și multă ambiție. C-așa-i în tenis, unul trebuie să piardă, iar altul să câștige.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Tradiționala tragere la sorți a avut parte de găzduirea Primăriei locale, cadrul fiind unul prietenesc (candelabre, scări și culoare lungi care aduc pe undeva aminte de interiorul din Casa Poporului). Culoare, zâmbete, multă presă, flash-uri, laude pentru echipa adversă, totul făcut ca la carte.

Strângerile de mână de vineri se vor transforma în scrâșnit de dinti începând de sâmbătă, meciul anuntându-se, cel puțin dacă ne luăm după calculele hârtiei și după clasamentul WTA la zi, unul echilibrat.

Sigur, fiecare dintre echipe speră în două puncte câștigate de "racheta" numărul unu (n.r. Karolina Pliskova, respectiv Simona Halep), însă până acolo este un drum lung de parcurs.

În mod evident, jucătoarele se cunosc din circuit, s-au tot studiat (doar Buzărnescu și Siniakova nu au apucat până acum să se dueleze), iar meciurile s-au putea decide la doar câteva puncte jucate mai inspirat de una dintre combatante.

Furtuna a venit și a trecut (precum adierea vântului într-o zi călduroasă de vară), sala din Primărie va reveni la ședințele locale, în timp ce liniștea nefirească din aceste momente duce cu gândul la atmosfera electrizantă care va fi cu siguranță începând de sâmbătă în Ostravar Arena.

Publicul ar putea fi un sprijin important pentru Cehia în economia confruntării, însă până la urmă nu el joacă pe teren (și România a fost gazdă în 2016, iar cehoaicele au plecat cu victoria, scor 3-2, de la Cluj-Napoca).

Se vor disputa sâmbătă:

De la ora 14:00

Karolina Pliskova - Mihaela Buzărnescu

Urmat de

Katerina Siniakova - Simona Halep

Se vor disputa duminică:

De la ora 14:00

Karolina Pliskova - Simona Halep

Katerina Siniakova - Mihaela Buzărnescu

Urmat de:

Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova - Irina Begu/ Monica Niculescu

FOTOGALERIE Cehia vs România, tragere la sorți: