​Cu o singură înfrângere în debutul de an (în semifinalele de la Australian Open, contra lui Naomi Osaka, Karolina Pliskova este una dintre cele mai în formă jucătoare ale momentului. Sportiva de 1,86 metri a insistat la antrenamentul de joi seară pe jocul la fileu (voleurile) și pe execuțiile de tip slice (parcă antrenându-se pentru un eventual duel cu Monica Niculescu).

Cochita Martinez si Karolina PliskovaFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Odată ce Mihaela Buzărnescu și Irina Begu au părăsit terenul de joc, pe suprafața verde din Ostravar Arena și-a făcut apariția Karolina Pliskova - împreună cu soțul său (cel alături de care a efectuat mișcările de încălzire).

Conchita Martinez (antrenoarea Karolinei) a fost cea care a condus antrenamentul, Petr Pala (căpitanul nejucător al Cehiei) fiind responsabil doar cu unele glume.

Ajunsă la 46 de ani, Conchita (câștigătoare la Wimbledon în 1994) a arătat că posedă încă o încheietură fină, capabilă de multe execuții curate, de manual. Iberica a rezistat fără probleme în duelurile de la fileu cu eleva sa, ea captivând asistența prin lejeritatea cu care a returnat mingea. Cu toate că nu mai arată precum atunci când era în activitate, Martinez se deplasează destul de bine, lucru scos în evidență la un moment și de Karolina.

Conchita a insistat la antrenamentul de joi seara pe jocul din apropierea plasei, Karolina fiind "asediată" cu lovituri puternice (e drept, cehoaica a ratat destule, cunoscut fiind faptul că nu este neapărat o expertă la acest capitol).

A surprins faptul că Martinez i-a cerut elevei sale să trimită mult slice de pe baseline cu ajutorul backhandului. La vederea acestui fapt, mi-a venit în minte un lucru: parcă s-ar pregăti pentru un meci cu Monica Niculescu.

În lipsa unor informații oficiale despre cine va fi "racheta" a doua a României, Florin Sergărceanu le-a pus pe Mihaela Buzărnescu și pe Irina Begu să se dueleze în două tiebreak-uri consecutive, cu mențiunea că nu s-a alternat la serviciu (în primul a servit numai Miki, în al doilea numai Irina).

Vineri va avea loc tragerea oficială a partidelor, de la ora 14:00 (ora României), urmând să aflăm cine va reprezenta echipa la simplu din postura locului doi (Simona Halep este sigură de poziția sa).

Cum arată cele două echipe:

România: Simona HALEP (3 WTA/386 la dublu), Mihaela BUZĂRNESCU (29 WTA/ 27 la dublu), Irina-Camelia BEGU (75 WTA/ 35 la dublu), Ana BOGDAN (105 WTA/ 360 la dublu) și Monica NICULESCU (106 WTA/ 51 la dublu). Căpitan nejucător: Florin Segărceanu.

Cehia: Karolina PLISKOVA (5 WTA/ 214 la dublu), Katerina SINIAKOVA (44 WTA/ 1 la dublu), Marketa VONDROUSOVA (72 WTA/ 102 la dublu) și Barbora KREJCIKOVA (215 WTA/ 2 la dublu). Căpitan nejucător: Petr Pala.

Cine este Cehia

Cehia este una din cele mai importante echipe din competiție, cu 11 titluri de campioană de-a lungul istoriei. Interesant este faptul că începând din 2011 cehoaiecele au câștigat șase titluri, ultimul în 2018.

Anii în care Cehia a câștigat FedCup: 1975, 1983, 1984, 1985, 1988, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016, 2018.

Meciuri jucate în FedCup: 142 (107 victorii, 37 înfrângeri).

România și Cehia s-au întâlnit ultima dată în 2016, în sferturile competiției, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Atunci, victoria le-a revenit cehoaicelor cu 3-2 (meciul decisiv a fost cel de dublu).

Meciurile din sferturi:

Cehia - România

Franța - Belgia

Germania - Belarus

Australia - USA

*Echipele trecute primele vor fi gazdele meciurilor.