Elina Svitolina (Ucraina, 7 WTA) și Caroline Wozniacki (Danemarca, 10 WTA) se află printre jucătoarele care au primit wild carduri pentru turneul Qatar Open. În acest an, competiția de la Doha este de categorie "Premier" și se va disputa în perioada 11-16 februarie.

Elina SvitolinaFoto: ausopen.com

Svitolina a mai participat la patru ediţii ale turneului Qatar Open. Anul trecut, ucraineanca s-a oprit în optimi, fiind învinsă de Petra Kvitova, cea care avea să câștige trofeul după ce a învins-o în finală pe Garbine Muguruza.

De-a lungul timpului, Wozniacki a bifat nouă prezențe la Qatar Open, ajungând de două ori până în finală (a pierdut de fiecare dată). În 2011, daneza a fost învinsă de Vera Zvonareva, iar în 2017 a cedat în fața Karolinei Pliskova. La ediția de anul trecut, Wozniacki a fost eliminată în semifinale de Petra Kvitova.

Alte două jucătoare care vor participa la turneul de la Doha ca beneficiare de wild card sunt Ons Jabeur (Tunisia, locul 56 WTA) şi Fatima Al Nabhani (Oman).

Japoneza Naomi Osaka (1 WTA) s-a retras de la turneul de la Doha, acuzând o accidentare la spate, iar Petra Kvitova (2 WTA) nu este înscrisă la această competiție, deşi este deţinătoarea trofeului. În aceste condiţii, Simona Halep (3 WTA) va fi principala favorită la Qatar Open.

Turneele de la Doha şi Dubai alternează categoria în fiecare an. În 2018, Doha a fost turneu de categorie Premier 5, de 900 de puncte şi cu premii mai mari, iar Dubai de categorie Premier, de 470 de puncte. Anul acesta, turneul de categorie mai mare este Dubai, iar Kvitova îşi va apăra practic trofeul de la Qatar Open la Duty Free Tennis Championships, scrie News.ro.

Ultimele câștigătoare ale Qatar Open:

2018 Petra Kvitova

2017 Karolina Pliskova

2016 Carla Suarez Navarro

2015 Lucie Safarova

2014 Simona Halep

2013 Victoria Azarenka

2012 Victoria Azarenka