S-a retras din echipa de FedCup a României invocând faptul că lasă tânăra generație să facă un pas în față. Pe la colțuri s-a tot vorbit însă despre faptul că de fapt Sorana Cîrstea a spus pentru că nu are o relație prea bună cu Simona Halep. "Noi ne știm de la 8 ani, dar nu am fost niciodată prietene apropiate. E greu ca Simona să mai câștige un Grand Slam", a precizat Cîrstea atunci când a făcut referire la Simona Halep, numărul trei din clasamentul WTA.

Sorana CirsteaFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Cîrstea, despre relația cu Halep

"Noi ne știm de la 8 ani. Dar nu am fost niciodată prietene apropiate. Suntem pur și simplu colege de breaslă. Ca-n orice job, cu unii colegi ai o legătură mai profundă, cu alții nu. Nici când eram copii nu eram foarte apropiate, pentru că suntem două persoane extrem de diferite.

Nu există două persoane mai diferite decât noi două. Cu toate astea, respect ceea ce a făcut. Am vorbit întotdeauna extraordinar de frumos despre ea" - Sorana Cîrstea, într-un interviu pentru mirceamester.ro.

Simona, declarația și avalanșa de critici

"Am zis într-un interviu că echipa României nu stă în Simona. Ceea ce am vrut să spun este că echipa României poate să vină cu două echipe de Fed Cup, pentru că avem foarte multe jucătoare și dacă lipsește Simona nu se întâmplă nimic. Toată lumea mi-a sărit în cap pentru asta" - Sorana Cîrstea.

E greu ca Simona să mai câștige un Grand Slam

"E greu ca Simona să mai câștige un Grand Slam, pentru că acum sunt foarte multe jucătoare care lovesc mingea foarte puternic: Osaka, Pliskova, Kvitova.

Ea are un joc în care așteaptă. Mi-e greu să cred că stilul ei de joc se potrivește pe un Grand Slam pe hard. Pe zgură da, o văd mult mai bine. Dar și acolo vin jucătoarele cu serviciu puternic. Simona este dârză. Iar în tenisul de astăzi asta ar putea să compenseze orice joc”, a conchis Sorana Cîrstea pentru site-ul mirceamester.ro.

Născută pe 7 aprilie 1990, Sorana Cîrstea a reușit să ajungă în sferturi la Roland Garros în 2009, aceasta fiind cea mai bună performanță a sportivei care s-a născut la București la Grand Slam-uri.

De cealaltă parte, Simona Halep a disputat deja patru finale de Grand Slam: trei la Paris, una la Australian Open. Până în acest moment, Halep se poate lăuda cu un singur titlu major: Roland Garros 2018.