​De acum nu mai este nicio urmă de îndoială, Simona Halep și Thierry Van Cleemput vor încerca să formeze o echipă, doar rezultatele putând spune cât va dura această colaborare. Jurnaliștii belgieni de la tenniskrant.be știu și care este marele obiectiv al numărului trei mondial pentru sezonul 2019.

Simona Halep, la Australian OpenFoto: ausopen.com

Cunoscut de sezoane bune din loja lui David Goffin (jucător care a putut fi văzut și la București atunci când turneul băieților încă exista), Thierry Van Cleemput a acceptat să o pregătească în următoare perioadă pe Halep.

Cei doi au discutat pentru prima dată la Melbourne, pe durata Australian Open, iar apoi antrenorul belgian a venit în București acolo unde a participat la pregătirile Simonei.

Înainte de a decola de pe Aeroportul din Otopeni pentru meciul României cu Cehia din FedCup (se dispută la Ostrava), Halep a vorbit despre colaborarea cu belgianul, iar apoi site-ul oficial al WTA a făcut precizarea că Thierry Van Cleemput este antrenor cu acte în regulă al Simonei.

Jurnaliștii belgieni de la tenniskrant.be știu și care este obiectivul fostului lider mondial pentru anul în curs. Astfel, Halep și Thierry Van Cleemput își vor îndrepta toate energiile spre turneele de Grand Slam, prima fiind Parisul.

În 2018, la Roland Garros Simona și-a îndeplinit marele vis, acela de a câștiga un Grand Slam. Împreună cu Thierry Van Cleemput, Simona speră să facă "dubla" pe Chatrier, la Grand Slam-ul unde a disputat în total trei finale (două pierdute - una cu Maria Sharapova, iar alta cu Jelena Ostepenko).

"Simona revine după o accidentare care a împiedicat-o să joace în toamna lui 2018. A evoluat la Australian Open, acolo unde a avut și primul contact cu Thierry Van Cleemput. Grand Slam-ul de la Paris (Roland Garros) va fi primul mare obiectiv pentru cuplul româno-belgian", se precizează pe tenniskrant.be.

În funcție de rezultatele din următoarea perioadă și de ceea ce va reuși Simona la Paris se va vedea dacă parteneriatul dintre cei doi se va prelugi sau nu și după al doilea Grand Slam al anului 2019.

Cine este Thierry Van Cleemput

În vârstă de 50 de ani, Thierry Van Cleemput a încheiat de curând colaborarea cu David Goffin. El l-a pregătit pe Goffin din luna aprilie a anului 2014. De-a lungul carierei i-a mai antrenat pe Olivier Rochus, Steve Darcis și a fost asistent în echipa de Cupa Davis, potrivit atptour.com.

Alături de Thierry Van Cleemput, David Goffin a câştigat 4 titluri ATP, la Kitzbuhel, Metz, Shenzhen şi Tokyo, iar în 2017 a atins poziţia maximă în clasamentul ATP, locul 7.

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, Darren Cahill a anunțat că nu va mai fi antrenorul Simonei Halep, australianul invocând motive familiale. La Australian Open, Halep a mai colaborat cu Cahill, dar şi cu căpitanul nejucător al echipei României de Fed Cup, Florin Segărceanu.

După confruntarea cu Cehia din FedCup (9, 10 februarie, Ostrava), Simona Halep va juca în următoarea perioadă la Doha (turneu care are loc în perioada 11-16 februarie) și Dubai (17-23 februarie). Cele două competiții vor fi în direct pe Digisport și LiveText pe HotNews.ro.

S-ar putea să te intereseze și:

Site-ul WTA confirmă: Thierry Van Cleemput este în mod oficial noul antrenor al Simonei Halep