​​A ieșit prima dată puternic în evidență după ce a disputat anul trecut finala de la Toronto (pierdută în fața lui Rafael Nadal), iar la Australian Open a ajuns până în semifinale după ce l-a învins, printre alții, pe Roger Federer, marele său idol. Stefanos Tsitsipas se anunță unul dintre cei mai promițători jucători din noul val al tenisului mondial. Grecul are multe arme în termobag, dar mama sa (Yulia) știe ce l-ar putea ajuta să treacă la următorul nivel din punct de vedere al personalității.

Stefanos TsitsipasFoto: ausopen.com

Stefanos este un nume la modă în circuitul ATP, iar asta nu numai pentru că a reușit să-i stopeze lui Roger Federer drumul spre fazele superioare de la Australian Open. Grecul l-a trimis acasă pe Mister Perfect în optimi, împiedicând astfel un posibil FEDAL în semifinale (n.r. Federer vs Nadal).

Pe lângă acest rezultat mare, elenul a arătat în ultimele luni că are tenisul necesar pentru a conta la vârf în următoarele sezoane. Poate că nu este acum neapărat momentul lui să ridice deasupra capului un trofeu de Grand Slam, dar cu siguranță Stefanos are tot ce-i trebuie pentru a spera la cucerirea unui turneu major în următoarea perioadă.

Cu un serviciu puternic, cu o deplasare bună (în pofida faptului că este destul de înalt - 1,93 metri), cu o dreaptă aspră (poate face diferența în multe momente) și cu un rever desprins parcă din tenisul romantic (trimite backhand-ul cu o singură mână - lovitură care deschide foarte bine terenul în cross), Tsitsipas este unul dintre cei mai talentați jucători din Next Gen.

Dacă din punct de vedere al tenisului știe ce are de făcut (rezultatele sunt o dovadă sigură în acest sens), din punct de vedere al dezvoltării personalității Stefanos are nevoie de o schimbare în viața sa, cel puțin dacă este să ne luăm după părerea mamei sale, Yulia.

Într-un interviu pentru Sport 360, mama lui Stefanos a scos în evidență o latură mai puțin cunoscută - deși este des asemănat cu un Paris din Troia al zilelor noastre (are multe admiratoare peste tot în lume), Tsitsipas este singur în viața de zi cu zi, acesta neavând o prietenă.

"Are o echipă frumoasă, mică, dar frumoasă, iar asta cred că este important pentru cariera lui. Poate că ar trebui să-și găsească și liniștea, împlinirea, din punct de vedere al vieții private, spun asta pentru că este singur (n.r. nu are o relație). Într-un fel este bine (n.r. pentru că se poate concentra mai bine la latura sportivă), dar când descoperi ceva nou în viața ta acest lucru îți dă un impuls în orice sens. Te descoperi altfel ca personalitate, gânduri mai profunde, sensuri mai adânci, devii o persoană mai înțeleaptă la finalul procesului" - Yulia Sergeyevna Salnikova, mama lui Stefanos.

Circuitul ATP, a doua lui familie

Stefanos este un jucător în plină ascensiune, care se bucură deja de mulți fani pe întreg mapamondul. Apostolos Tsitsipas, tatăl lui Stefanos, a explicat cum vede fiul său circuitul ATP.

"Este deja parte din ATP, din tot ceea ce înseamnă circuitul masculin. Oamenii îl iubesc, iar el îmi spune de foarte multe ori că . Eu i-am spus mereu: Cine este familia ta? Noi suntem familia ta. A doua lui familie este ATP-ul", a povestit Apostolos Tsitsipas.

La 20 de ani, elenul născut pe 12 august 1998 la Atena este unul dintre cei mai buni jucători ai noii generații, el aflându-se în acest moment pe locul 12 în clasamentul mondial.

Rezultatele lui Tsitsipas cu cei trei mari:

Tsitsipas - Djokovic 1-0

(Toronto, 2018, 6-3, 6-7(5), 6-3)

Tsitsipas - Nadal 0-3

(Barcelona, 2018: 6-2, 6-1 pentru Nadal)

(Toronto, 2018: 6-2, 7-6(4) pentru Nadal)

(Australian Open, 2019: 6-2, 6-4, 6-0 pentru Nadal)

Tsitsipas - Federer 1-0

(Australian Open, 2019: 6-7(11), 7-6(3), 7-5, 7-6(5)).

După turneul de vis pe care l-a avut la Masters-ul de la Toronto din 2018, Stefano a devenit cel mai tânăr jucător din istorie care obține 4 victorii consecutive la jucători din TOP 10 (Dominic Thiem (8 ATP), Novak Djokovic (10 ATP), Alexander Zverev (4 ATP) și Kevin Anderson (6 ATP) - poziții pe care le ocupau la acel moment).

Despre Stefanos:

A studiat la o școală cu profil în limba engleză, se descurcă (pe lângă engleză) în greacă și în rusă. Este fanul celor de la AEK Atena (campioane en-titre a Greciei), adoră să călătorească și să facă fotografii. 2018 a fost, cel puțin până acum, cel mai bun an din carieră, cu 46 de victorii și 27 de înfrângeri. A adunat anul trecut doar din premii $2.585.667. Sponsorul tehnic: Adidas. Racheta folosită: Wilson Blade 98 (18X20) Countervail.

Stefanos Tsitsipas și părinții săi: