Cehia şi România se întâlnesc în sferturile de finală ale Grupei Mondiale a FedCup, în zilele de 9 și 10 februarie. Încrederea jucătoarelor noastre este la cote înalte pentru duelul de la Ostrava, mai ales că din echipa Cehiei va lipsi Petra Kvitova (2 WTA), finalistă în acest an la Australian Open. "Faptul că Petra nu vine e un avantaj pentru noi, dar trebuie să ne gândim doar la echipa noastră", a spus Mihaela Buzărnescu, a doua "rachetă" a României.

Mihaela BuzarnescuFoto: ausopen.com

"E o partidă grea, au jucătoare foarte bune și foarte experimentate. Faptul că Petra nu vine e un avantaj pentru noi, dar trebuie să ne gândim doar la echipa noastră și la ce avem de făcut.

Știm cum este publicul lor. Am jucat anul trecut la Praga finala contra Petrei. Eu sunt obișnuită și cred că și celelalte jucătoare se vor adapta. Contează foarte mult și atmosfera, care e una foarte bună. Asta ne dă o stare de pozitivism și ne putem concentra foarte bine, a declarat Mihaela Buzărnescu.

"Eu mă simt bine pe hard și sper că voi putea juca la un nivel foarte ridicat, asta îmi doresc. Voi vedea în zilele următoare cum se prezintă suprafața. Le felicit (n.r. Irina Begu şi Monica Niculescu au câştigat finala de la Hua Hin), mă bucur mult pentru rezultate. Cu siguranță vor veni foarte încrezătoare. Poate vor juca la dublu, cine știe. Ele mereu au jucat foarte bine împreună și asta poate fi un plus pentru noi", a mai spus a doua rachetă a României.

Ce a spus Ana Bogdan

"Este o întâlnire de cinci stele pentru că toate fetele care vor juca acolo sunt la cel mai înalt nivel. Clar ne aşteptăm la meciuri dificile, echilibrate. Eu abia aştept confruntarea. Cred că diferenţa o va face experienţa şi capacitatea de a ne încuraja. Cred că la partea emoţională se va face o diferenţă, mai ales că jucăm la ele acasă. Este un avantaj că nu vine Petra, noi avem jucătoare foarte bune şi eu mă aştept la un rezultat pozitiv. Va conta enorm fiecare lucru pe care îl vom face în această săptămână, fiecare antrenament, fiecare vorbă spusă. Suntem pozitivi şi ne dorim victoria", a declarat Ana Bogdan.

Confruntarea dintre Cehia și România se va disputa pe hard, în perioada 9-10 februarie, într-o arenă de 9.779 de locuri din Ostrava. Meciurile vor fi transmise LiveText pe HotNews.ro.

Cum arată cele două echipe:

România: Simona HALEP (3 WTA/386 la dublu), Mihaela BUZĂRNESCU (29 WTA/ 27 la dublu), Irina-Camelia BEGU (75 WTA/ 35 la dublu), Ana BOGDAN (105 WTA/ 360 la dublu) și Monica NICULESCU (106 WTA/ 51 la dublu). Căpitan nejucător: Florin Segărceanu.

Cehia: Karolina PLISKOVA (5 WTA/ 214 la dublu), Katerina SINIAKOVA (44 WTA/ 1 la dublu), Marketa VONDROUSOVA (72 WTA/ 102 la dublu) și Barbora KREJCIKOVA (215 WTA/ 2 la dublu). Căpitan nejucător: Petr Pala.

Cine este Cehia

Cehia este una din cele mai importante echipe din competiție, cu 11 titluri de campioană de-a lungul istoriei. Interesant este faptul că începând din 2011 cehoaiecele au câștigat șase titluri, ultimul în 2018.

Anii în care Cehia a câștigat FedCup: 1975, 1983, 1984, 1985, 1988, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016, 2018.

Meciuri jucate în FedCup: 142 (107 victorii, 37 înfrângeri).

România și Cehia s-au întâlnit ultima dată în 2016, în sferturile competiției, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Atunci, victoria le-a revenit cehoaicelor cu 3-2 (meciul decisiv a fost cel de dublu).

Meciurile din sferturi:

Cehia - România

Franța - Belgia

Germania - Belarus

Australia - USA

*Echipele trecute primele vor fi gazdele meciurilor.

S-ar putea să te intereseze și:

Simona Halep, înaintea duelului cu Cehia din FedCup: "M-am antrenat foarte bine și sunt încrezătoare că pot să-mi câștig meciurile"