Alexander Zverev, ocupantul locului al treilea în ierarhia mondială a tenisului profesionist, a ajutat echipa Germaniei să se califice la turneul final al Cupei Davis, competiţie care se desfăşoară după un nou sistem începând din acest an, obţinând două victorii la simplu în cursul întâlnirii cu Ungaria, desfăşurată vineri şi sâmbătă la Frankfurt, scrie Agerpres.

Cupa Davis, logoFoto: daviscup.com

Zverev, singurul jucător din top 10 ATP care a luat parte la aceste preliminarii, a anunţat, însă, că nu va evolua şi la turneul final programat între 18 şi 24 noiembrie la Madrid, cu participarea a 18 echipe, nefiind de acord cu schimbarea formatului tradiţionalei competiţii de tenis rezervată echipelor naţionale.

La capătul meciurilor din acest weekend, 12 echipe, între care cele ale Serbiei, Australiei şi Germaniei, şi-au asigurat prezenţa la turneul final din capitala spaniolă, la care sunt calificate direct cele patru semifinaliste ale ediţiei de anul trecut a Cupei Davis - Croaţia (deţinătoarea trofeului), Franţa, Spania şi SUA. De asemenea, la competiţiei vor mai fi prezente Marea Britanie şi Argentina, în calitate de invitate.

Rezultate:

Brazilia - Belgia 1-3

Germania - Ungaria 5-0

Columbia - Suedia 4-0

Uzbekistan - Serbia 2-3

Elveţia - Rusia 1-3

Austria - Chile 2-3

Australia - Bosnia 4-0

Kazahstan - Portugalia 3-1

Slovacia - Canada 2-3

India - Italia 1-3

Cehia - Olanda 1-3

China - Japonia 2-3

Echipele învingătoare au obţinut calificarea la turneul final de la Madrid.