Cap de serie numărul 2, perechea Irina Camelia Begu/Monica Niculescu a câştigat, duminică, proba de dublu din cadrul turneului International de la Hua Hin (Thailanda). Româncele au învins în finală echipa Anna Blinkova (Rusia)/Yafan Wang (China), scor 2-6, 6-1, 12-10, după o oră şi 27 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Irina şi Monica au avut un start perfect de partidă, conducând cu 2-0, însă au urmat apoi șase game-uri consecutive câștigate de adversare, iar primul set a fost adjudecat de Blinkova și Wang (6-2). Jucătoarele noastre au dominat autoritar setul al doilea, nu le-au lăsat nicio șansă adversarelor și s-au impus categoric, scor 6-1.

În super tiebreak, Blinkova și Wang au rupt echilibrul la 3-3, reușind trei puncte consecutive. Perechea ruso-chineză a condus cu 7-5 și 8-7, dar jucătoarele noastre au revenit și au preluat controlul, ratând și două mingi de meci înainte de a pune capăt partidei (12-10).

"Vreau să le felicit pe Anna și Yafan, ați avut o săptămâna minunată. Ați reușit victorii incredibile în fața unor jucătoare de top. Astăzi, oricare dintre noi ar fi putut câștiga. Vă urez mult succes, să rămâneți în această formulă.

De asemenea, îi mulțumesc partenerei mele Irina. Ce turneu! Nu pot să cred că am câștigat încă un turneu împreună, după șapte ani. Mulțumesc că ai jucat cu mine. Hai, o putem face și în FedCup. Le mulțumesc antrenorilor noștri, pentru că au crezut în noi. A fost un meci greu azi, din cauza vântului, dar sunt fericită că sunteți alături de noi tot timpul și că am putut câștiga acest trofeu pentru voi", a spus Monica Niculescu, la interviul de la finalul partidei.

Este al doilea trofeu pe care Begu și Niculescu îl câștigă la dublu, după cel cucerit în 2012 la Hobart. Cele două jucătoare au mai disputat împreună finale la Wuhan, Moscova (ambele în 2015) și la Luxemburg (în 2012).

Pentru succesul obținut, Begu și Niculescu vor fi recompensate cu un cec în valoare de 12.300 de dolari şi câte 280 de puncte, iar Blinkova și Wang vor primi 6.400 de dolari şi câte 180 de puncte.

Irina Begu și Monica Niculescu au ajuns în finala probei de dublu de la Hua Hin fără să cedeze niciun set. În prima rundă au trecut de chinezoaicele Xinyu Jiang și Qianhui Tang, scor 7-5, 6-3, în sferturi au învins perechea Kurumi Nara (Japonia)/Saisai Zheng (China), scor 6-2, 7-5, iar în semifinale s-au impus în fața perechii Xin-Yun Han (China)/ Darija Jurak (Croația), scor 7-6 (4), 6-2.

Niculescu (31 ani, 69 WTA la dublu) are acum 9 titluri WTA la dublu şi alte 16 finale pierdute. De asemenea, Begu (28 de ani, locul 37 WTA la dublu) are în palmares 9 titluri WTA la dublu şi a mai disputat alte 7 finale.

Grație parcursului de la Hua Hin, Niculescu va urca 18 poziții în clasamentul de dublu, până pe locul 51, iar Begu va face un salt de două locuri, până pe 35.

Următoarea competiție la care vor participa Monica Niculescu şi Irina Begu va fi FedCup, acolo unde România se va duela cu Cehia, la Ostrava, pe 9 și 10 februarie. Confruntarea cu cehoaicele va fi LiveText pe HotNews.ro.