Irina Camelia Begu și Monica Niculescu, favoritele numărul 2, s-au calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului de categorie International de la Hua Hin (Thailanda), după o victorie în două seturi cu perechea Xin-Yun Han (China)/ Darija Jurak (Croația), scor 7-6 (4), 6-2.

HotNews.roFoto: Hotnews

Begu și Niculescu au câștigat primul set la mare luptă, după aproape o oră de joc. Jucătoarele noastre au fost conduse cu 3-1 și 5-2, iar adversarele au avut chiar ocazia să își adjudecce primul act pe propriul serviciu, la 5-3. Begu și Niculescu au reușit break-ul la ultima strigare și au echilibrat jocul pe finalul setului, învingătoarele fiind decise la tie-break. Româncele au fost mai inspirate în momentele importante și s-au impus cu 7-4.

Echilibrul setului al doilea a fost rupt de Begu și Niculescu, care au reușit break-ul și au dus scorul la 4-2 în favoarea lor. A urmat apoi un game câștigat la 15 pe propriul serviciu, iar partida s-a încheiat cu un nou break al jucătoarelor noastre. Begu și Niculescu au fructificat prima minge de meci, punând capăt confruntării după o oră și 30 de minute de joc.

În lupta pentru trofeu, Begu și Niculescu vor întâlni perechea Anna Blinkova (Rusia)/Yafan Wang (China), care a trecut în semfinale de chinezoaicele Shuai Peng și Zhaoxuan Yang, favoritele numărul 3, scor 7-6 (5), 7-5.

Irina Begu și Monica Niculescu au ajuns în finală fără să cedeze niciun set. În prima rundă au trecut de chinezoaicele Xinyu Jiang și Qianhui Tang, scor 7-5, 6-3, iar în sferturi au învins perechea Kurumi Nara (Japonia)/Saisai Zheng (China), scor 6-2, 7-5.

Învingatoarele din finală vor fi recompensate cu un cec în valoare de 12.300 de dolari şi câte 280 de puncte, iar învinsele vor primi 6.400 de dolari şi câte 180 de puncte.

Begu și Niculescu au împreună un titlu la dublu, cucerit în 2012 la Hobart, precum și finale pierdute la Wuhan, Moscova (ambele în 2015) și la Luxemburg (în 2012).

Niculescu (31 ani, locul 69 WTA la dublu) a câștigat 8 titluri WTA la dublu şi are alte 16 finale pierdute. De asemenea, Begu (28 de ani, locul 37 WTA la dublu) are în palmares 8 titluri WTA la dublu şi a mai disputat alte 7 finale.