Dayana Yastremska (47 WTA) a reușit surpriza zilei la turneul de la Hua Hin (Thailanda), jucătoarea din Ucraina etalând un joc precis și ofensiv grație căruia a trecut în două seturi, scor 7-6(5), 6-1, de Garbine Muguruza.

HotNews.roFoto: Hotnews

Locul 15 WTA și cap de serie numărul unu la turneul din Thailanda, Muguruza nu a găsit varianta optimă pentru a putea opri jocul agresiv al adversarei.

Dayana a fost mai precisă și mai inspirată în momentele importante, a trimis-o în mare parte din meci pe Garbine într-o defensivă din care iberica nu și-a putut face jocul de regularitate.

Garbine a fost un adevărat "perete" și la discuțiile cu antrenorul Sam Sumyk, aceasta dând senzația că nici măcar nu-l ascultă pe tehnicianul francez. Iberica a bifat doar 5 lovituri câștigătoare, jocul ofensiv al sportivei din Ucraina fiind "vinovat" pentru statistica slabă a fostului lider mondial.

Meciul de pe arena centrală a durat o oră și 40 de minute.

Rezultate sferturi:

A. Tomljanovic - S. Zheng 6-1, 6-3

M. Linette - Y. Wang 6-2, 6-3

T. Zidansek - V. Golubovic 4-6, 6-1, 6-2

D. Yastremska - G. Muguruza 7-6(5), 6-1.

Semifinale:

M. Linette - D. Yastremska

T. Zidansek - A. Tomljanovic.

Competiția de la Hua Hin (Thailanda) se desfășoară pe hard, în perioada 28 ianuarie - 3 februarie. Turneul este de categorie International și are premii totale de 250.000 de dolari. Campioana ediției de anul trecut este Timea Babos (Ungaria).