​Vera Zvonareva (97 WTA), fostă ocupantă a locului 2 mondial în octombrie 2010, a eliminat-o pe Julia Goerges (16 WTA, favorită nr. 5)în optimile turneului WTA de la St. Petersburg după un meci de două ore. Rusoaica a fost condusă cu set și break, însă a revenit spectaculos, s-a impus cu 4-6, 6-4, 6-4, și s-a calificat în sferturile competiției, fază în care merge și Donna Vekic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Goerges a câștigat primul set al partidei după ce a făcut singurul break la scorul de 1-1 (game în care Zvonareva a reușit lovitura zilei, ajungând la o scurtă cu mult efect), a condus cu 2-0 în setul secund, însă rusoaica a revenit spectaculos și s-a impus în cele din urmă. Setul decisiv a fost unul echilibrat, fiecare jucătoare a reușit să "spargă" serviciul adversarei, însă Vera a fost cea care s-a aflat mereu la conducere și a făcut break-ul decisiv în chiar ultimul game al partidei.

Lovitura zilei la St. Petersburg:

Pentru un loc în semifinalele competiției, Vera Zvonareva se va confrunta cu Daria Kasatkina (Maria Sharapova a abandonat turneul din cauza unei accidentări la umărul drept). Meciul din sferturi va fi prima confruntare directă dintre cele două rusoaice.

Vera Zvonareva s-a impus în 2018 în proba de dublu de la St. Petersburg, alături de Timea Bacsinszky. Anul acesta, cele două au fost eliminate încă din primul tur de perechea Anna Kalinskaya/Viktoria Kuzmova (Rusia/Slovacia).

Donna Vekic s-a calificat în sferturi după ce a câștigat, scor 6-4, 6-3, în fața rusoaicei Veronika Kudermetova. Croata o va întâlni în turul următor pe Petra Kvitova, favorita competiției și deținătoarea trofeului.

Rezultatele înregistrate miercuri la St. Petersburg:

Ekaterina Alexandrova vs Katie Boulter 7-5, 4-6, 6-1

Petra Kvitova vs Victoria Azarenka 6-2, 7-6(3)

Vera Zvonareva vs Julia Goerges 4-6, 6-4, 6-4

Donna Vekic vs Veronika Kudermetova 6-4, 6-3

Se cunosc deja următoarele partide din sferturi:

Petra Kvitova (1) vs Donna Vekic (8)

Daria Kasatkina (3) vs Vera Zvonareva

Turneul de la St. Petersburg face parte din categoria "Premier", se dispută pe hard indoor în perioada 28 ianuarie - 3 februarie, iar premiile totale sunt în valoare de $823.000. Competiția se află la cea de-a patra ediție. Cine a câștigat turneul de-a lungul timpului: 2016 - Roberta Vinci, 2017 - Kristina Mladenovic, 2018 - Petra Kvitova.

Rezumatul partidei dintre Vera Zvonareva și Julia Goerges: