Andrea Petkovic, nr. 66 mondial, revine după o absenţă de doi ani în echipa Germaniei de Fed Cup, care va înfrunta săptămâna viitoare Belarus, în primul tur Grupei Mondiale, relatează DPA, conform Agerpres.

Andrea PetkovicFoto: wtatennis.com

Echipa Germaniei, care nu va conta pe Angelique Kerber (nr. 6 WTA), este compusă din Andrea Petkovic, care a jucat ultima oară în această competiţie în 2017, Tatjana Maria (67 WTA), Mona Barthel (84 WTA), Laura Siegemund (105 WTA) şi Anna-Lena Groenefeld (33 WTA la dublu). Meciul Germania-Belarus are loc în zilele de 9 şi 10 februarie la Braunschweig.

Căpitanul echipei germane, Jens Gerlach, a precizat într-un comunicat că Petkovic, 31 ani, este o jucătoare ''cu multă experienţă şi un adevărat lider de echipă. Avem o echipă echilibrată şi foarte experimentată, care poate face performanţă''.

Kerber a anunţat deja că nu participă la acest meci, preferând să se pregătească cu noul ei antrenor Rainer Schuettler. Julia Goerges, nr. 16 mondial, a declinat de asemenea participarea. Cele două au absentat şi de la meciul din primul tur din 2018, când Germania s-a impus în faţa Belarus (3-2), la Minsk.