Perechea Irina Camelia Begu/Monica Niculescu (cap de serie numărul 2) s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de categorie International de la Hua Hin (Thailanda).

Monica NiculescuFoto: chinaopen.com.

Româncele au învins în două seturi perechea Kurumi Nara (Japonia)/Saisai Zheng (China), scor 6-2, 7-5, după o oră și 25 de minute de joc.

Pentru a afla cu cine vor juca în semifinale, fetele noastre vor avea de așteptat. Astfel, învingătoarele duelului dintre Mona Barthel (Germania)/Sara Sorribes Tormo (Spania) vs Kaitlyn Christian (SUA)/ Ying-Ying Duan (China), cap de serie numărul 4, vor urma să le întâlnească pe Xin-Yun Han (China) și Darija Jurak (Croația), iar în urma acestui meci vom afla adversarele pe care le vor avea Begu și Niculescu.

Pentru Monica Niculescu va fi a doua semifinală la dublu în acest an, după cea de la Hobart, alături de chinezoaica Zhaoxuan Yang.

Tot miercuri, Irina Begu a fost eliminată în optimile probei de simplu de chinezoaica Saisai Zheng (42 WTA), cap de serie numărul 4, scor 6-2, 6-4. Monica Niculescu va evolua mâine, tot în optimi, împotriva polonezei Magda Linette (98 WTA).