Ucraina se va duela cu Polonia în FedCup, însă Elina Svitolina (locul șapte mondial) nu va face parte din echipa Ucrainei. Jucătoarea a anunțat că o accidentare o împiedică să evolueze, însă Federația de Tenis din Ucraina are o altă variantă: Svitolina a refuzat să joace pentru că este nemulțumită de rețeta financiară, informează AP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Elina este "racheta" numărul unu a Ucrainei, însă nu va juca pentru țara sa în meciul cu Polonia.

Sportiva s-a apărat spunând că este accidentată după participarea la Australian Open, însă oficialii din Ucraina au scos la iveală o altă ipoteză: Svitolina a cerut o anumită sumă pentru a-și reprezenta țara, iar în momentul în care pretențiile nu i-au fost satisfăcute a refuzat să mai joace pentru Ucraina.

"Să joci pentru țara ta ar trebui să fie o mândrie, să o faci din patriotism, din respect pentru sport și pentru onoarea Ucrainei", a precizat Federația din Ucraina într-un comunicat.

Svitolina nu este însă un caz singular, Ucraina neputând să se bazeze nici pe serviciile jucătoarei Dayana Yastremska (18 ani, 47 WTA), aceasta din urmă refuzând să joace din același motiv: banii. De menționat este faptul că Simona Halep, atunci când a jucat pentru România, a refuzat de fiecare dată banii Federației de la București.

În lipsa celor două, Ucraina se va baza pe Lesia Tsurenko, Kateryna Kozlova, Marta Kostyuk și Nadiya Kichenok în confruntarea cu Polonia (9, 10 februarie).