Aflată la prima participare la turneul de la Sankt Petersburg, Maria Sharapova s-a calificat în optimile competiției după ce a învins-o pe Daria Gavrilova (Australia, 46 WTA), scor 6-0, 6-4. Misiunea jucătoarei de pe locul 29 WTA nu a fost atât de ușoară pe cât o lasă scorul să se înțeleagă. Gavrilova a condus cu 4-2 în setul al doilea, însă Sharapova a revenit spectaculos, a câștigat patru game-uri consecutive și a pus capăt partidei după o oră și 50 de minute.

Maria Sharapova (2)Foto: ausopen.com

În optimi, Sharapova se va duela cu Daria Kasatkina (Rusia, 12 WTA), favorita numărul trei a competiției, care a avut bye în primul tur.

Sharapova a câștigat singura întâlnire anterioară cu Daria Kasatkina, anul trecut, în turul doi de la Montreal, scor 6-0, 6-2.

Daria Gavrilova are un început de an de coșmar în circuitul WTA. Jucătoarea de 24 de ani are patru înfrângeri în tot atâtea partide disputate în 2019. Mai mult, australianca nu a câștigat niciun set în acest an.

Gavrilova a fost eliminată în runda inaugurală a turneelor de la Brisbane (3-6, 3-6 cu Anastasija Sevastova), Sydney (1-6, 6-7(4) cu Yulia Putintseva), Australian Open (5-7, 3-6 cu Tamara Zidansek și Sankt Petersburg (0-6, 4-6 cu Maria Sharapova).

Rezumatul meciului Sharapova vs Gavrilova:

Vezi mai jos ultimul punct al partidei:

Turul I, rezultatele înregistrate luni:

Maria Sharapova (RUS) - Daria Gavrilova (AUS) 6-0, 6-4

Vera Zvonareva (RUS) - Ekaterina Makarova (RUS) 6-3, 6-4

Alison Van Uytvanck (BEL) - Kirsten Flipkens (BEL) 6-2, 6-4

Turneul de la Sankt Petersburg (Rusia) face parte din categoria "Premier" și este dotat cu premii totale în valoare de $823,000. Competiția se desfășoară pe hard, în perioada 28 ianuarie - 3 februarie. Campioana en-titre este cehoaica Petra Kvitova, favorita principală la actuala ediție.