Jucătoarea cehă Petra Kvitova a declarat, sâmbătă, că încă nu-i vine să creadă că a reuşit să ajungă din nou într-o finală de Grand Slam, după ce, în decembrie 2016, a fost atacată de un hoţ în propria locuinţă, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu îmi vine să cred că am jucat o finală de Grand Slam din nou... A fost grozav, bravo, Naomi, ţie şi echipei tale. Felicitări că eşti numărul 1 mondial. Pentru mine să fiu din nou în finală este extraordinar, mulţumesc familiei şi prietenilor mei. Echipei mele, mulţumesc pentru tot, dar mai ales că aţi fost alături de mine atunci când nu ştiam dacă mai pot ţine racheta în mână. Aţi fost alături de mine în fiecare zi, deşi nu a fost deloc uşor, mulţumesc foarte mult. Sper să fiu sănătoasă şi să ne vedem anul viitor", a declarat Kvitova.

La rândul său, Naomi Osaka, câştigătoare la Australian Open, a afirmat că este onorată că a jucat cu Kvitova. "Nu e uşor pentru mine să vorbesc în public. Felicitări, Petra, ştiu că ai trecut prin multe, mă bucur că ne-am întâlnit într-o finală de Grand Slam".

Petra Kvitova a fost atacată, la 20 decembrie 2016, în propria locuinţă de un hoţ, care a rănit-o la mână cu un cuţit. Atacul a avut loc dimineaţa, în jurul orei 08:20, în apartamentul sportivei din apropierea centrului oraşului Prostejov. Atacatorul a rănit-o pe Kvitova la mâna stângă, mâna cu care ea ţine racheta de tenis. Kvitova a fost operată la degetele mâinii stângi şi a revenit pe teren la 28 mai 2017, la turneul de la Roland Garros.

Jucătoarea cehă a câştigat turneul de la Wimbledon, în 2011 şi 2014.

S-ar putea să te mai intereseze și:

VIDEO Australian Open: Naomi Osaka a câștigat al doilea Grand Slam consecutiv/ Nipona, lider mondial după o finală memorabilă cu Petra Kvitova

Naomi Osaka: "Mi-am notat discursul înaintea meciului, dar tot am uitat ce mai trebuia să spun"