​Lucas Pouille (31 ATP, 24 de ani) nu câștigase niciun meci pe tabloul principal de la Australian Open până la ediția din acest an, unde a reușit cea mai mare performanță a sa la un turneu de Grand Slam. Francezul a ajuns până în semifinale, fază în care a fost oprit de Novak Djokovic (scor 6-0, 6-2, 6-2). La conferința de presă, Pouille a prefațat finala de la Melbourne, fiind de părere că Djokovic și Nadal vor oferi un nou meci minunat. "Când joacă așa, Novak este cel mai bun din lume, dar și Rafa pare uimitor", a spus Lucas Pouille.

Lucas Pouille (2)Foto: ausopen.com

"Cred că atunci când Novak joacă așa, el este cel mai bun din lume cu siguranță. Vom vedea cum se va descurca duminică, pentru că și Rafa pare uimitor. Cred că vor face din nou un meci minunat", a declarat Lucas Pouille, după partida din semifinale cu Novak Djokovic.

Ce a spus despre meciul cu Djokovic

"Nu am avut timp să îmi pun în aplicare strategia. Trebuia să fiu agresiv, să încerc să fiu cel care conduce punctele. Dar când el joacă atât de departe de linia de fund, tot timpul la 10 centimetri în spatele liniei de fund, este greu să faci asta. Cred că atunci când nu face nicio greșeală, se mișcă atât de bine, trece din apărare în ofensivă. Cred că joacă perfect", a spus francezul.

"Sunt foarte mulțumit de modul în care am jucat și de parcursul din acest turneu, de începutul anului. Cred că este cel mai bun început posibil. Îmi dă multă încredere pentru restul anului și pentru următoarele turnee", a mai spus Pouille.

În drumul său spre semifinale la Melbourne, Pouille a trecut pe rând de Mikhail Kukushkin (Kazahstan, 56 ATP), Maximilian Marterer (Germania, 71 ATP), Alexei Popyrin (Australia, 149 ATP), Borna Coric (Croația, 12 ATP) și de Milos Raonic (Canada, 17 ATP). Începând de luni, francezul pregătit de Amelie Mauresmo (fost număr 1 WTA) va urca pe locul 17 în clasamentul ATP.

Până la ediția din acest an de la Australian Open, Lucas Pouille disputase cinci partide pe tabloul principal al competiției de la Melbourne, pierzând de fiecare dată.

Finala primului Grand Slam al anului îi va aduce față în față pe Novak Djokovic și Rafael Nadal, fiind a 53-a întâlnire dintre cei doi jucători. Sârbul conduce cu 27-25 în meciurile directe. Confruntarea va avea loc duminică, de la ora 10:30 (ora României).

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Australian Open: Finala mult așteptată - Novak Djokovic vs Rafael Nadal / Sârbul, în ultimul act după ce a făcut instrucție cu Lucas Pouille