​​Semifinala dintre Novak Djokovic și Lucas Pouille a semănat cu o dispută din runda inaugurală de la Australian Open, meci în care se întâlnesc liderul mondial și un jucător venit din calificări. Lucas Pouille nu a reușit să îi pună în niciun moment probleme sârbului, Nole defilând efectiv spre o finală de vis cu Rafael Nadal (6-0, 6-2, 6-2).

Novak Djokovic, la AOFoto: ausopen.com

Nu trecuse o oră de la startul partidei, iar Djokovic avea deja 2-0 la seturi. Cu un ritm incredibil și cu execuții lucrate parcă pe calculator, sârbul a părut tot timpul dintr-un alt film pentru Pouille.

Nole a făcut ca jumătatea sa de teren să pară mică, în timp ce a adversarului părea de hectare întregi. Cu o deplasare fantastică și cu lovituri precise și aspre, sârbul a dictat ritmul după bunul său plac, partida ducându-se pas cu pas spre o calificare meritată a liderului mondial în finala de la Australian Open. Francezul a reușit să-l țină pe teren pe Novak doar o oră și 23 de minute.

Aflat la cea mai bună performanță de până acum a carierei, Pouille a fost copleșit atât de importanța disputei cât și de jocul impresionant arătat de adversar.

În ultimul act, Nole va da peste vechiul său adversar Rafael Nadal. Rivalitatea fantastică a celor doi a produs deja 52 de partide, Djoker-ul conducând la general cu 27-25 (cea mai importantă rivalitate din Era Open în ceea ce privește numărul de partide jucate).

Novak are în acest moment 14 titluri de Grand Slam (la egalitate cu Pete Sampras), în timp ce Rafa are 17 trofee trecute în CV.

Sârbul s-a încoronat campion la Melbourne de șase ori, în timp ce spaniolul se poate lăuda cu un singur trofeu (cucerit în 2009).

Ce a spus Nole despre marea finală

"Aş fi vrut şi eu să am bilet la acel meci (n.r. a făcut referire la finala cu Nadal din 2012, atunci când Nole s-a impus în cinci seturi). Acum, regulile sunt diferite, avem super-tie-break în decisiv, aşa că nu cred că va fi un meci atât de lung. Dar cu siguranţă va fi o întâlnire palpitantă. Abia aştept să joc finala contra lui Rafa"- Novak Djokovic.

Cifrele lui Novak Djokovic contra lui Lucas Pouille:

Ași: 6

Duble greșeli: 0

Puncte câștigate cu primul serviciu: 84% (32/38)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 87% (13/15)

Puncte de break câștigate: 58% (7/12) - Pouille, fără șanse de break

Puncte câștigate la fileu: 64% (9/14)

Lovituri câștigătoare: 24 (18 ale lui Pouille)

Erori neforțate: 5 (fața de 27 ale adversarului)

Total puncte câștigate: 88 (44 a avut Pouille)

Cel mai rapid serviciu: 199 km/h (211 al lui Pouille)

Media vitezei pe primul serviciu: 187 km/h (189 km/h în dreptul lui Pouille)

Media vitezei pe al doilea serviciu: 162 km/h (159 km/h la Pouille).

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Djokovic și Pouille: