La doar 21 de ani, Naomi Osaka se află în a doua sa finală de Grand Slam consecutivă. Jucătoarea aflată pe locul 4 WTA a ajuns în ultimul act de la Australian Open, acolo unde se va duela pentru trofeu cu Petra Kvitova (6 WTA). După victoria din semifinale, japoneza a declarat că la turneul de la Melbourne nu a fost preocupată să câștige, ci să încerce sută la sută la fiecare punct.

Naomi OsakaFoto: ausopen.com

"Cred că pentru mine este vorba de experienţă. Am fost în turul al treilea, am fost blocată acolo doi ani. Imediat ce am putut să să trec de acel nivel, am ajuns din nou aici (n.r. - în finală) şi cred că este vorba doar de o problemă de exprienţă şi de încredere pentru mine, mereu mi s-a părut aşa. Mi-ar plăcea să spun că sunt atât de bună, dar joc împotriva celor mai bune jucătoare din lume şi joc trei seturi majoritatea timpului. Este mai mult o bătălie de voinţă la acest punct.

Ce aş scoate în evidenţă este că nu renunţ şi sunt mândră de asta. Sunt momente foarte echilibrate în meci şi nu m-aş ierta dacă aş avea o cădere sau un moment în care aş accepta înfrângerea. Ori de câte ori am o înfrângere grea, ca la Brisbane, ultima dată, învăţ din ea. Din acea înfrângere am scos faptul că nu am încercat cu adevărat sută la sută. La acest tuneu, nu am fost concentrată să câştig, am vrut doar să mă asigur că am încercat sută la sută la fiecare punct. Sunt încă aici, deci, din fericire, asta a ţinut", a spus jucătoarea de 21 de ani, după victoria din meciul cu Karolina Pliskova, din semifinale.

Ce a spus despre finala cu Petra Kvitova

"Nu am mai jucat înainte, cred că este extraordinar să am ocazia să joc prima dată împotriva ei într-o finală de grand slam. Am văzut-o jucând finale la Wimbledon, ştiu ce mare jucătoare este. Va fi cu siguranţă foarte dificil pentru mine. Bineînţeles, cred că ar fi uimitor dacă aş fi numărul 1 mondial. Mă gândesc că fiecare meci şi fiecare pas mă urcă în clasament. Cred că nimeni nu joacă un turneu şi se gândeşte imediat că vrea să fie numărul 1. Cred că fiecare se gândeşte la obiectiv, iar acesta este câştigarea turneului. Anul trecut eram pe 70 şi ceva, cred, şi sunt foarte fericită că sunt în poziţia în care sunt acum", a declarat Osaka, potrivit News.ro.

Naomi Osaka a învins-o în trei seturi pe Karolina Pliskova, scor 6-2, 4-6, 6-4, calificându-se în a doua finală consecutivă de Grand Slam din carieră. În septembrie, japoneza a câștigat US Open-ul.

În lupta pentru trofeul de la Australian Open, Naomi Osaka o va înfrunta pe Petra Kvitova (Cehia, 6 WTA), cap de serie numărul 8, care a trecut de Danielle Collins (SUA, 35 WTA), scor 7-6(2), 6-0. Câștigătoarea dintre cele două jucătoare va fi de luni numărul 1 mondial.

S-ar putea să te intereseze și :

Karolina Pliskova, după ce a fost eliminată de Osaka în semifinale: "A făcut un meci incredibil, poate cel mai bun din viaţa sa"

VIDEO Australian Open: Naomi Osaka, în finala la Melbourne - Duel cu Petra Kvitova pentru marele trofeu și pentru locul 1 în lume

VIDEO Australian Open: Nu a fost loc de surprize - Petra Kvitova, în finala la Melbourne (7-6, 6-0 cu Danielle Collins)