Karolina Pliskova nu a reușit să mai producă o revenire de senzație precum a facut-o împotriva Serenei Williams, jucătoarea din Cehia fiind învinsă în trei seturi, scor 6-2, 4-6, 6-4, de Naomi Osaka. Cap de serie numărul patru, nipona bifează a doua finală consecutivă de Grand Slam din carieră - în septembrie a câștigat US Open-ul.

Naomi OsakaFoto: ausopen.com

Naomi a început în forță partida, a servit bine, a returnat agresiv și cu adâncime, iar rezultatele nu s-au lăsat prea mult așteptate: nipona a făcut două break-uri și a câștigat primul set, scor 6-2.

Osaka a început în aceleași coordonate și a doua manșă, a făcut încă un break în chiar primul break, însă și-a cedat imediat serviciul (1-1). Cu toate că a mai avut mingi de break, japoneza nu a mai reușit vreun break, iar mai mult la 5-4 și-a cedat serviciul: 6-4 pentru Karolina, iar disputa se ducea în decisiv.

Naomi și-a regăsit ritmul în setul al treilea, a făcut break-ul în game-ul al treilea, iar acest lucru a fost suficient pentru a câștiga manșa. S-a mers cap la cap cu serviciul, iar Osaka și-a asigurat biletul pentru finală după un set în care s-a impus cu 6-4.

După o oră și 53 de minute a câștigat jucătoarea mai agresivă, Naomi bifând nu mai puțin de 56 de lovituri câștigătoare (față de cele 20 ale adversarei).

De știut: Naomi Osaka și Petra Kvitova nu au pierdut finalele de Grand Slam în care au fost implicate până acum: nipona la US Open în 2018, iar jucătoarea din Cehia la Wimbledon în 2011 și 2014. Pentru una dintre ele aceasta va fi o premieră.

Un alt lucru interesant este faptul că Naomi și Petra nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA, dar o vor face până la urmă într-o finală de Grand Slam.

Pe lângă titlul în sine, finala de sâmbătă (de la ora 10:30, ora României) mai are o miză importantă: cine se va impune va fi noul lider al ierarhiei WTA (începând de luni, Simona Halep se va afla pe locul 3 în lume). Și da, acest lucru va fi o premieră pentru oricare dintre ele - Naomi și Petra nu s-au mai aflat până acum pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei mondiale.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Australian Open: Nu a fost loc de surprize - Petra Kvitova, în finala la Melbourne (7-6, 6-0 cu Danielle Collins)

Aici poți urmări un rezumat al partidei Naomi Osaka vs Karolina Pliskova: