Parcursul de vis al lui Danielle Collins la Australian Open s-a oprit în semifinale, fază a competiției unde surprinzătoarea americancă a fost învinsă în două seturi, scor 7-6(2), 6-0, de Petra Kvitova.

Petra Kvitova (2)Foto: ausopen.com

Collins i-a făcut față mult mai titratei adversare preț de doar un set, prima manșă încheindu-se la tiebreak, după ce au existat două break-uri, câte unul de fiecare parte.

Danielle a fost cea care a reușit să se impuna prima contra serviciului, dar Kvitova a avut puterea să revină imediat. În tiebreak, sportiva din Cehia s-a folosit de experiența superioară și a câștigat cu un categoric 7-2.

După ce a cedat primul set, Danielle s-a prăbușit efectiv din punct de vedere psihic, jucătoarea din SUA nereușind să mai câștige vreun game. Petra a defilat, scorul de 6-0 vorbind de la sine despre supremația sportivei din Cehia. Partida a durat o oră și 34 de minute.

De știut: Este pentru prima dată în carieră când Petra se califică în finala de la Australian Open. Kvitova are două titluri de Grand Slam în palmares: Wimbledon 2011 și 2014.

În marea finală de sâmbătă dimineața (de la ora 10:30), Petra Kvitova se va duela cu Naomi Osaka.

Aici poți urmări un rezumat al partidei Kvitova vs Collins: