Simona Halep nu va mai fi de săptămâna viitoare numărul unu mondial, Petra Kvitova depășind-o în clasamentul live pe jucătoarea din România. Vestea nu a impresionat-o însă pe sportiva din Cehia, aceasta răspunzând sec când a fost chestionată pe acest subiect: "Chiar nu-mi pasă, să fiu sinceră. Sunt în turneu la un Grand Slam".

Petra Kvitova (3)Foto: ausopen.com

Victoria obținută marți contra lui Ashleigh Barty a ajutat-o pe Petra Kvitova să treacă peste Simona Halep în ierarhia mondială.

Calificată în semifinale la Melbourne, principala a echipei de FedCup a Cehiei nu este interesată de locul ocupat în ierarhia WTA.

"Ei bine, cred că mă știți deja, eu chiar nu mă uit la clasamentul WTA. De fapt, este pentru prima dată când aud asta, că pot trece pe primul loc. Chiar nu-mi pasă, să fiu sinceră. Sunt în turneu, la un Grand Slam. Nu cred că mai am loc de alte gânduri, în meciul următor voi juca cu Danielle în semifinale, asta e tot ce contează acum pentru mine" - Petra Kvitova.

Kvitova nu este însă sigură de faptul că va fi și luni (când va fi prezentat noul clasament WTA) pe prima poziție. Jucătoarea din Cehia poate fi depășită, în funcție de următoarele rezultate de la AO, de Naomi Osaka, Elina Svitolina și Karolina Pliskova.

Simona Halep și Petra Kvitova au ocazia să se dueleze curând, România și Cehia urmând să se întâlnească în sferturile FedCup pe 9 și 10 februarie 2019, la Ostrava.

România și Cehia s-au întâlnit ultima dată în 2016, în sferturile competiției, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Atunci, victoria le-a revenit cehoaicelor cu 3-2 (meciul decisiv a fost cel de dublu).

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Australian Open: Petra Kvitova, lider mondial provizoriu - Simona Halep, detronată după calificarea cehoaicei în semifinalele de la Melbourne