L'Equipe a comentat partida dintre Simona Halep și Serena Williams, din optimile Australian Open, iar evoluția liderului mondial a fost apreciată. Publicația franceză a precizat că românca a rezistat bine după începutul fulminant de meci al adversarei. "Marele său merit a fost cel de a rezista acestui tsunami fără să se descompună", a scris L'Equipe.

Simona Halep, la MelbourneFoto: ausopen.com

"Serena Williams a început ca o rachetă şi a terminat în trombă. Totul a fost foarte impresionant, de la maniera în care şi-a împrăştiat adversara la începutul meciului până la modul în care a rezistat revenirii Simonei Halep, pentru a-şi regăsi rezistenţa psihică în finalul unui meci de mare intensitate. (...) Copleşită pe a doua ei minge (n.r. - la serviciu) şi sufocată în faţa unei Serena Williams care dicta ritmul, Halep, numărul 1 mondial, nu părea să aibă un plan de joc. Marele său merit a fost cel de a rezista acestui tsunami fără să se descompună.

Este adevărat că nu ne puteam imagina ca Halep să nu se lupte. Progresiv, punct după punct, românca a început să ţină mai bine cadenţa de pe fund, profitând la fel de mult de o viteză regăsită, cât şi de o scădere de regim a adversarei. Mai puţin bine plasată, Serena nu şi-a putut pedepsi repede adversara, lăsând schimburile să apară. Românca, foarte eficientă la loviturile cu dreapta în lung de linie, a reuşit să o facă pe americancă să se îndoiască, într-un meci care a luat o dimensiune epică, prin schimburile feroce angajate.

După ce a câştigat setul al doilea, Halep a avut trei ocazii de a lua conducerea cu 4-2 în decisiv. Două servicii câştigătoare ale Serenei Williams şi o mişcare greşită din mâna ei dreaptă au stricat toate aceste eforturi ce erau aproape să deraieze campioana americană. Reîncărcată, Serena Williams a reuşit break-ul în pas alert, punând capăt meciului cu atacurile sale de voleu înalt.

De la revenirea ei după ce a născut, Williams nu câştigase decât o dată în faţa unei jucătoare din Top 10 WTA, din patru partide. La Melbourne, ea a învins pentru a XVII-a oară o jucătoare numărul 1 mondial, pentru a se califica a 50-a oară într-un sfert de finală de grand slam", a scris L'Equipe, citat de News.ro.

Finalistă la ediția de anul trecut a Australian Open, Simona Halep a fost învinsă în optimi de Serena Williams, scor 6-1, 4-6, 6-4.

A fost a zecea întâlnire directă dintre Simona Halep și Serena Williams, care conduce acum cu 9-1. Singura victorie a liderului mondial în fața americancei datează din 2014, la Turneul Campioanelor (faza grupelor), scor 6-0, 6-2.

Pentru un loc în careul de ași de la Melbourne, Serena Williams o va înfrunta pe Karolina Pliskova (8 WTA), cap de serie numărul 7, care a trecut în optimi de spaniola Garbine Muguruza (18 WTA), scor 6-3, 6-1.

S-ar putea să te intereseze și:

Simona Halep, la conferința de presă: "Lăsaţi-mă să încep cu o glumă. În primul set m-am simţit că și cum aș fi fost lovită de tren"

Ultimele calcule - Cum mai poate rămâne Simona Halep lider mondial - Șanse mici să-și păstreze locul

VIDEO Australian Open: Simona Halep, eliminată de Serena Williams (1-6, 6-4, 4-6)/ Începutul dezastruos, revenirea și șansele de break ratate la 3-2 în decisiv

Serena Williams, după calificarea în sferturi la AO: "Sunt o luptătoare și muncesc foarte mult pentru fiecare punct. Simona merită să fie lider mondial"