​Serena Williams (16 WTA) a obținut calificarea în sferturile turneului Australian Open, după o victorie în trei seturi în fața Simonei Halep (1 WTA), scor 6-1, 4-6, 6-4. La interviul de la finalul partidei, americanca a declarat că este o luptătoare şi că munceşte foarte mult pentru fiecare punct. În plus, Serena (campioană de şapte ori la Melbourne) a avut cuvinte de laudă la adresa Simonei, despre care a spus că merită să ocupe primul loc în clasamentul WTA.

Serena WilliamsFoto: ausopen.com

"A fost un meci intens, cu puncte incredibile, dar pentru asta joc tenis și de asta iubim acest sport. Trebuia să-mi ridic jocul după acel set doi, pentru că am jucat împotriva numărului 1 mondial. Ea e o jucătoare grozavă și merită această poziție. Trebuia să joc din ce în ce mai bine ca să rămân pe teren. Știam că pot să joc mai bine și am reușit să fac diferența. Sunt o luptătoare și muncesc foarte mult pentru fiecare punct. E un miracol că sunt aici. Fac ceva ce îmi place și asta e treaba mea, să vin și să joc în fața voastră. Și cred că fanii mă motivează să joc în continuare, să încerc să joc cât mai bine", a spus Serena Williams, la finalul partidei.

A fost a zecea întâlnire directă dintre Simona Halep și Serena Williams, care conduce acum cu 9-1. Singura victorie a liderului mondial în fața americancei datează din 2014, la Turneul Campioanelor (faza grupelor), scor 6-0, 6-2.

Pentru un loc în careul de ași de la Melbourne, Serena Williams o va înfrunta pe Karolina Pliskova (8 WTA), cap de serie numărul 7, care a trecut în optimi de spaniola Garbine Muguruza (18 WTA), scor 6-3, 6-1.

Până la confruntarea din optimi cu Simona Halep, Serena pierduse doar nouă game-uri în precedentele trei partide. În runda inaugurală a trecut de germanca Tatjana Maria (locul 73 WTA), scor 6-0, 6-2, iar în turul al doilea a învins-o pe canadianca Eugenie Bouchard (locul 79 WTA), scor 6-2, 6-2. În runda a treia, Serena a învins-o pe ucraineanca Dayana Yastremska (57 WTA), scor 6-2, 6-1.

Serena Williams a câștigat de șapte ori turneul Australian Open, în 2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015 și 2017.